Zománcozott wok 30 cm KP-30/9-TFA
Fogyasztói ár: 5,990 Ft
A zománcozott wok elengedhetetlen tartozéka a konyhának. A zománcozott wok több feladatot ellátó, és célt szolgáló hasznos edény, melyet a sütés-főzés során használunk. Vásároljon a zománcozott wok kínálatunkból! A zománcozott wok anyaga 1 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést. A zománcozott wok füleit utólag hegesztéssel rögzítik, majd duplán zománcozzák, a már eredeti alakját elnyert wokkot. A zománcozott wok időálló, könnyen tisztítható. A zománcozott wok gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható. Mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjében és kemencében is használható. A zománcozott wok mosogatógéppel is tisztítható.
Méretek: - átmérő alsó belső: - 15,50 cm; - felső belső: - 29,50 cm
- átmérő alsó külső: - 15,70 cm; - felső külső: - 30,80 cm
- átmérő fülekkel: - 39 cm
- magasság belső: - 9,20 cm; - külső: - 9,40 cm
- tömeg: - 0,680 kg
- űrtartalom: - 3,30 liter
Sajtos-zöldséges csirkemell
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 35 dkg zöldségkeverék (brokkoli, karfiol, répa, borsó, zöldbab, kukorica)
- 6 dkg teavaj
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- 10 dkg kecskesajt sajt (vagy parmezán)
- 3 szik fokhagyma
- só, bors, édes paprika, ízlés szerint
- Borsika fű (érzékeny gyomrúaknak ajánlott bors helyett)
- kakukkfű
A körethez:
- 1 kg krumpli vagy 50 dkg tészta
Elkészítése:
Wokban megolvasztunk 3 dkg vajat, rátesszük a zöldséget, sózzuk, borsozzuk, majd fedőt rá, s kb. 15 percig pároljuk. Míg ez elkészül, megpucoljuk a fokhagymát, és vékony csíkokra vágjuk a csirkemellet.
A zöldségeket kiborítjuk egy tányérra, megolvasztjuk a wokban a maradék 3 dkg vajat, rádobjuk a húst, belereszeljük a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet és Borsika füvet, szórunk rá, és lefödjük. Körülbelül 15 perc alatt elkészül, közben időnként megkeverjük. A fűszerekből nem kell túl sok, elég intenzív íze lesz.
Összekeverjük a tejszínt a liszttel, majd ha a hús megpuhult, ráöntjük, beleszórjuk a felkockázott sajtot, jól összedolgozzuk, hagyjuk még 1-2 percig, s levesszük a tűzről. Belekeverjük a már elkészült zöldséget, és kész a húsos-zöldséges csoda!
A köretet:
Kifőzött tészta vagy vajban párolt főt krumpli!
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: