Csirkedaraboló bárd 6140 TRA
Fogyasztói ár: 5,650 Ft
<Csirkedaraboló bárd 6140 TRA> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházból. Egy jó minőségű csirkedaraboló bárd kincset ér a konyhában. A csirkedaraboló bárd anyaga rozsdamentes nemesacél, speciálisan kezet fa markolat.
FIGYELEM. A csirkedaraboló bárd mosogatógépbe nem rakható.
Méretek: - hosszúság: - vágófelület: - 16 cm, - nyél: - 12 cm
- szélesség: - vágó felület első rész: - 5,5 cm
- szélesség: - vágó felület markolat felüli rész: - 4,5 cm
- vastagság: - vágó acél: - 2 mm
- vastagság: - markolat: - 1,5 cm
- tömeg: - 0,150 kg
Csirkepaprikás
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb (lehet felső vagy alsó, illetve egyben is)
- 50 dkg csirkemell
- 2 nagy db vöröshagyma
- 1 kisebb kötés petrezselyemzöldje
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- bors, só ízlés szerint
- 2-3 evőkanál ólivá olaj, vagy sertés zsír (vagy az egyik, vagy a másik, de soha ne keverjük) MEGJEGYZÉS: - SERTÉSZSÍRRAL AZ IGAZI!
- 3 dl tejföl
- 1 popózott evőkanál finomliszt
- 1 dl víz
Elkészítése:
A csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk.
Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre, és szórjuk meg a pirospaprikával, jól keverjük el, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk hozzá a borsot és forraljuk fel.
Mikor felforrt rakjuk bele a csirkecombokat és a darabolt mellet. Jól forgassuk át őket, majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt pároljuk saját levében. Ha esetleg elfő, pótoljuk egy kis vízzel (de attól lesz igazán ízletes, ha saját levében tudjuk főzni).
Eközben a tejföllel elkeverjük a lisztet, és adunk hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaftunk. A léből kimerünk annyit a tejfölhöz, hogy csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni.
Ha megpuhult a csirkecomb és csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan, hogy ne törjük szét a húst és felforraljuk. Ha kell, még utána ízesítünk.
Nokedlivel tálaljuk.
Nokedli készítése
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- só
- olaj vagy zsír
Elkészítés:
A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajt is - szaggatjuk, egyszerre inkább kevesebbet. Kb. 10 percig forraljuk, közben többször megkeverjük, nehogy az alján leragadjon. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük kevés felmelegített olajjal, zsiradékkal. Pörköltekhez adjuk köretként.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: