G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Hentesbárd kovácsoltvasból 8691 ITL

Hentesbárd kovácsoltvasból 8691 ITL
Származási ország: PRC
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 4,850 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Hentesbárd kovácsoltvasból 8691 ITL Hentesbárd kovácsoltvasból 8691 ITL

Egy jó minőségű kovácsolt hentesbárd kincset ér ha darabolni kell sütés-főzés előtt a konyhában. Anyaga kovácsoltvas.
Méretek: - hosszúság nyéllel: - 32 cm; - vágófelület: - 25 cm
               - szélesség az elején: - 10,5 cm; - nyélnél: - 10,5 cm
               - vastagság felső: - 7 mm
               - tömeg: - 1,02 kg

Töltött bárány

Hozzávalók:
 - 1,5 kg bárányszügy
 - 30 dkg aszalt szilva
 - 3 dl édes must
 - 15 dkg gomba
 - 5 dkg vaj
 - 4 zsemle
 - 3 gerezd fokhagyma
 - 4 tojás
 - 2 fej vöröshagyma
 - 2 dl tej
 - 1 sárgarépa
 - 1 fehérrépa
 - 1 csokor petrezselyemzöld
 - 1 dl olíva olaj
 - 1 mokkás kanál bors
 - só ízlés szerint

Elkészítése:
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és megsózzuk. A tejbe beáztatjuk a zsemlét, és kicsavarjuk, a szilvát pedig beletesszük a mustba. Az egyik hagymát felaprítjuk, és vajon megpároljuk. A gombát kis darabokra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, majd a hagymához adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és puhára pároljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összedolgozzuk a zsemlékkel, a fehérjét felverjük, majd a zsemlés masszához adjuk. A tölteléket a hússzeletekre halmozzuk, feltekerjük, és összekötjük.
Kikenünk egy tűzálló tálat, felkarikázzuk a kétféle répát és a másik hagymát és a fokhagymákat, majd az aljába terítjük. Rátesszük a hústekercseket. Az olajt felforrósítjuk, majd leöntjük vele a húst, és sütőben megsütjük. Közben többször meglocsoljuk a levével.
Lecsöpögtetett szilvával tálaljuk.

Erdélyi fatányéros

Hozzávalók:
 - 25 dkg sertéskaraj
 - 25 dkg borjúcomb
 - 25 dkg bélszín
 - 15 dkg füstölt szalonna
 - 10 dkg zsír
 - 80 dkg főtt burgonya
 - só ízlés szerint

Elkészítése:
Mindegyik húsból négy szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, megsózzuk és lisztbe mártjuk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a hússzeleteket beletéve szép pirosra sütjük. Ez után a visszamaradt zsírban megsütjük a bevagdosott szalonnaszeleteket úgy, hogy ropogósra süljenek.
Utoljára az ízes szalonnazsírba tesszük a karikákra szelt főtt burgonyát, és erős tűzön megpirítjuk.
A tál szegélyét idénysalátákkal körberakjuk, közepébe helyezzük el a pirított burgonyát, amelyre ráhelyezzük a frissen sütött hússzeleteket, tetejére téve a szalonna kakastaréjokat.
Úgy is variálhatjuk, hogy bélszín helyett borjúmájat használunk, és nem csak lisztbe mártva sütjük a húsokat; a borjút kirántva, a karajt párizsi szeletnek panírozva, a májat lisztbe mártva sütjük ki. Tálaláskor a krumpli mellett párolt rizsből kis félgömböket formázhatunk, káposztasalátával, csemege uborkával, almapaprikával, céklával szegélyezzük.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: