G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Konyhai bárd Provence 30 cm 005056

Konyhai bárd Provence 30 cm 005056
Származási ország: Csehország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 3,450 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Konyhai bárd Provence 30 cm 005056 Konyhai bárd Provence 30 cm 005056
A Konyhai bárd Provence 30 cm 005056 az egyik oldalon fejszeszerű, a másikon részben egyenes felülettel van ellátva. A szárnyasok és zöldségek darabolására alkalmas vágóeszköz. Anyaga rozsdamentes acél és bakelit. Karcmentes, folyékony mosószerrel tisztítható. Mosogatógépben mosható, de nem ajánlott.
 
Részletes méretleírás:
- hosszúság nyéllel: 30 cm; - nyél: 12,50 cm; - vágófelület: 17,50 cm
- anyag vastagság: 1,75 mm
- markolat vastagság: 1,80×2,70 cm
- tömeg: 0,255 kg
 
Csirkepaprikás
 
 4 db csirkecomb (lehet felső vagy alsó, illetve egyben is)
 50 dkg csirkemell
 2 nagy db vöröshagyma
 1 kisebb kötés petrezselyemzöldje
 2 teáskanál fűszerpaprika
 2-3 evőkanál ólivá olaj, vagy sertés zsír (vagy az egyik, vagy a másik, de soha ne keverjük) Megjegyzés: - sertészsírral az igazi!
 3 dl tejföl
 1 popózott evőkanál finomliszt
 1 dl víz
 - bors, só ízlés szerint
 
Elkészítése:
A csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk.
Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre, és szórjuk meg a pirospaprikával, jól keverjük el, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk hozzá a borsot és forraljuk fel.
Mikor felforrt rakjuk bele a csirkecombokat és a darabolt mellet. Jól forgassuk át őket, majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt pároljuk saját levében. Ha esetleg elfő, pótoljuk egy kis vízzel (de attól lesz igazán ízletes, ha saját levében tudjuk főzni).
Eközben a tejföllel elkeverjük a lisztet, és adunk hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaftunk. A léből kimerünk annyit a tejfölhöz, hogy csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni.
Ha megpuhult a csirkecomb és csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan, hogy ne törjük szét a húst és felforraljuk. Ha kell, még utána ízesítünk.
Nokedlivel tálaljuk.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: