G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Csontvágóbárd húsklopfolóval rozsdamentes 94 CH27

Csontvágóbárd húsklopfolóval rozsdamentes 94 CH27
Származási ország: P.R.C.
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 4,850 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Csontvágóbárd húsklopfolóval rozsdamentes 94 CH27 Csontvágóbárd húsklopfolóval rozsdamentes 94 CH27 Csontvágóbárd húsklopfolóval rozsdamentes 94 CH27
Egy jó csontvágóbárd húsklopfolóval rozsdamentes kincset ér a konyhában és a disznóvágásnál. <Csontvágóbárd húsklopfolóval rozsdamentes 94 CH27> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A húsklopfoló csontvágóbárd anyag összetétele rozsdamentes nemesacél.
 
Méretek: - klopfoló fej: - 4×3 cm
               - vágófelület: - 6,5 cm
               - klopfoló fej+bárd: - 9,5 cm; - nyéllel: - 27 cm
               - klopfoló szélesség: - 4 cm
               - vastagsága: - 2 cm
               - tömege: - 0,475 kg
 
Fatányéros
 
Hozzávalók:
 - 1,5 kg sertéstarja
 - 2-3 fej vöröshagyma
 - 3-4 gerezd fokhagyma, 
 - só, ízlés szerint 
 - bors, ízlés szerint
 - kevés fehérbor, ízlés szerint, de el is hanyagolható
 
Elkészítése:
A tarját kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, enyhén klopfoljuk mindkét oldalát, majd sózzuk, borsozzuk, és egymásra rakjuk közte hagyma és fokhagyma szeletekkel. Az így előkészített hússzeleteket meglocsoljuk fehérborral, és 3-4 órára hűtőbe vagy száraz jégre tesszük. Sütés előtt eltávolítjuk a szeletek közül a hagymát és fokhagymát, majd beolajozott szabad tüzű rostélyon, grillezőn vagy tárcsán kisütjük. 
Ha nincs rostélyunk, tárcsánk vagy grillezőnk akkor felhevített rozsdamentes vagy öntöttvas szeletsütőben, akár serpenyőben is hirtelen kisüthetjük. Az így elkészített flekkent fatányérra helyezve, sült burgonyahasábokkal és irdalt sült-szalonnával tálaljuk. Fogyasztáskor locsolgassuk fokhagymamártással [(muzsdéj - nak nevezik Erdélyben), MUJDEI = MÁRTÁS] amit úgy készítünk el, hogy az apróra tört fokhagymát egy kisebb üvegtálban elkeverjük csipetnyi sóval, borssal, édes-nemes pirospaprikával, majd felengedjük féldeci meleg vízzel és egy evőkanál olíva olajjal majd krémszerűre keverjük.
 
Bográcsgulyás
 
Hozzávalók:
- 1,5 kg marhalábszár
- 3 közepes fej hagyma
- 5-7 szik fokhagyma
- 1 csöves paprika
- 25 dkg kolozsvári szalonna
- 2 kisebb paradicsom
- 3 nagyobb sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 kg burgonya
- só, ízlés szerint
- darált bors, ízlés szerint
- darált édes-nemes pirospaprika, ízlés szerint
- őrölt kömény
- csipetkéhez liszt
 
Elkészítése:
A kolozsvári szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöket kiszedjük és annak a zsírjában arany barnára pirítjuk a 3 közepes fejt hagymát, amit apróra vágunk.
A tűzről levesszük a bográcsot, és belekeverünk 2-3 evőkanál édes-nemes pirospaprikát, majd a 2×2 cm-es kockákra vágott húst. Pirítjuk kb. 5 percig nagy lángon, majd felengedjük vízzel és vörösborral (három az egy arányba, háromnegyed liter víz egy negyed liter vörösbor) annyira, hogy bőven ellepje, és fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval és borssal. Beletesszük az apróra vágott paradicsomot, a csöves paprikát és a fokhagymát. Amikor a hús már majdnem puha, akkor beletesszük, a kockára vágott répát, burgonyát és gyökeret is a bográcsba. Megint sózzuk ha sótalanak találjuk (kicsit kóstolgatjuk), és legvégén beletesszük a csipetkét. Készre főzzük.
 
Megjegyzés:
Tehetünk bele hegyes erős paprikát is, de persze ahol gyerek van, vagy nem szeretik, ott jobb ezt mellőzni.
 
Szarvas gulyásleves
 
Hozzávalók:
 - 60 dkg szarvashús (lábszár)
 - 60 dkg burgonya
 - 10 dkg zsír, vagy olíva olaj
 - 10 dkg hagyma
 - 8 dkg paradicsom
 - 1 zöldpaprika (télen 2 evőkanál lecsó)
 - 2 dkg fűszerpaprika
 - csipetke
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 1 babérlevél
 - só ízlés szerint
 - 1 kiskanál petrezselyemzöld
 
Elkészítése:
A szarvashúst kockákra vágjuk. A zsírban, vagy olajban megpirítjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, majd beletesszük a paprikát. Elkeverjük, majd rádobjuk a húst, sózzuk és tovább pirítjuk. Néhány perc múlva hozzáadjuk a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és nagyon kevés vizet, majd lefedve kis lángon pároljuk. Időnként megkeverjük, és kevés vizet öntünk utána. Fél óra múlva hozzátesszük a krumplit, a zöldpaprikát és a paradicsomot (ezek mindegyike kockákra van vágva). Felöntjük 1,5 liter vízzel és készre főzzük. Az utolsó 10 percben belefőzzük a csipetkét. Megszórjuk zöldpetrezselyemmel és forrón tálaljuk.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: