G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Hentesbárd rozsdamentes 205515 ITL

Hentesbárd rozsdamentes 205515 ITL
Származási ország: P.R.C
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 7,990 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   

Egy jó minőségű hentesbárd kincset ér ha darabolni kell sütés-főzés előtt a konyhában vagy disznóvágáskor. Kiváló minőségű! Anyaga rozsdamentes acél vagyis INOX.

Méretek: - hosszúság nyéllel: - 39 cm; - nyél nélkül: - 21 cm
               - szélesség alsó: - 10 cm
               - vastagság: - 3 mm
               - tömeg: - 0,615 kg

Sült oldalas 4 (négy fő részére)

Hozzávalók:
 - 1,50 kg sertésoldalas
 - 4 fej hagyma
 - 8 gerezd fokhagyma
 - köménymag, ízlés szerint
 - só
 - bors
 - 6 – 8 evőkanál olíva olaj
 - 1 - 2 deciliter száraz fehérbor

Elkészítése:
A húst megmossuk, és nyolc darabba vágjuk. Egy hússütő (magas falu) tepsibe tesszük, alája öntünk hat - nyolc evőkanálnyi olíva olajt, a fehérbort, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk köménymaggal. A hagymákat megtisztítjuk, nyolcba vágjuk, és a hús mellé tesszük. Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket is és azokat is a tepsibe tesszük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tepsit alufóliával lefedjük, és 45 percig sütjük a húsokat.
A 45 perc letelte után leszedjük a fóliát és addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul, közben megnézzük, hogy kell-e alá önteni egy kis vizet (bort). Amikor a felső oldaluk megpirult, megfordítjuk a húsokat és körülbelül további 15 perc alatt ropogósra sütjük a másik oldalukat is.  Krumplipürével, mustárral, savanyúsággal tálaljuk.

Bográcsos pusztapörkölt

Hozzávalók:
 - 3 kg csülökhús kis darabokra vágva
 - 8 dkg zsír
 - 30 dkg hagyma
 - 2 dkg fokhagyma
 - 4 g köménymag
 - 3 dkg fűszerpaprika
 - 5 dkg só
 - fél kg zöldpaprika
 - 40 dkg paradicsom
 - fél liter száraz vörösbor.

Elkészítése:
A zsíron üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk a paprikával és beleforgatjuk a megmosott húst. Sózzuk, majd köménnyel és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Kissé megpirítjuk, majd kevés borral leöntjük. Lefedve lassan pároljuk. Ha kell, egy kis vizet is öntünk rá. Mielőtt a hús megpuhulna, beletesszük a megmosott, csíkokra vágott paradicsomot és paprikát. Arra folyamatosan ügyelünk, hogy csak alig legyen lé a húson. Köretként sós burgonyát, pirított burgonyát, vagy pásztortarhonyát kínálunk mellé.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: