Hentes bárd kovácsoltvasból 006645-TRA
Fogyasztói ár: 26,990 Ft
A Hentes bárd kovácsoltvasból 006645-TRA anyaga hajtogatott (rétegelt) kovácsoltvas, a markolata bakelit. A kovácsoltvas hentes bárd kiváló minőségű, borotva éles és megbízható. A sertés, marha, szárnyas, stb. csontok és húsok darabolására valamint zöldségek aprítására kiválóan alkalmas vágóeszköz.
Tisztítása: - Semleges, folyékony mosogatószerrel. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!
Figyelem! - Mosogatógépben nem mosogatható!
Részletes méretleírás:
- hosszúság nyéllel: 28,50 cm; - vágófelület: 16,20 cm
- szélesség az elején: 9,50 cm; - markolatnál: 8,50 cm
- markolat vastagsága: 3,50×2,20 cm; - hosszúság: 12 cm
- tömeg: 0,530 kg
Bográcsos pusztapörkölt
Hozzávalók:
500 g sertéslapocka
50 g vöröshagyma
50 g sertés zsír vagy szalonna
1 gerezd fokhagyma
25 g pirospaprika
só ízlés szerint
törött bors, ízlés szerint
majoránna, ízlés szerint
500 g burgonya
2 dl fehér bor
150 g paradicsom
150 g zöldpaprika
Elkészítése:
- A hozzávalók közt itt elsőnek a magyar pásztorok hagyományos ma is kapható és használatos főzőalkalmatosságát, a bográcsot kell említenünk. A szabadtűz fölé akasztható, félgömb alakú vasedényben kell a pusztapörköltet készíteni főként azért, mert a szabadtűz utánozhatatlanul finom ízt ad a benne fövő ételnek!
- A húst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A bográcsban zsírt olvasztunk, az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk benne. Beletesszük a pirospaprikát, a húst, a hagymát és a többi fűszert, majd kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, amíg a hús puhulni kezd. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, és készre főzzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: