G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Kenyérvágó deszka morzsafogóval 036/026-GYL-K

Kenyérvágó deszka morzsafogóval 036/026-GYL-K
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 7,250 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Kenyérvágó deszka morzsafogóval 036/026-GYL-K Kenyérvágó deszka morzsafogóval 036/026-GYL-K Kenyérvágó deszka morzsafogóval 036/026-GYL-K
Vásároljon a kenyérvágó deszka kínálatunkból saját részére, vagy ajándékba családtagjainak, barátainak! A kenyérvágó deszka elengedhetetlen tartozéka a modern konyhánknak, célszerűsége pedig vitathatatlan. A kenyérvágó deszka anyaga első osztályú szárított tölgyfa. A kenyérvágó deszka, magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab, ezért két azonos formátumú kenyérvágó deszka között minimális vagyis csekély méret különbség előfordulhat. A kenyérvágó deszka, tisztítása hagyományos módon, nedves ruhával tisztára törüljük. Félévente egyszer olívaolajjal vékonyan kenjük be. Ezzel az eljárással megnöveljük a tartósságát. 
Figyelem! - A kenyérvágó deszka mosogatógépbe nem rakható!
 
Részletes méretleírás:
- hosszúság morzsafogó tálca: 36 cm; - rács: 31 cm
- szélesség morzsafogó tálca: 26 cm; - rács: 21,30 cm
- magasság morzsafogó tálca: 2,70 cm; - rács: 1,87 cm
- tömeg morzsafogó tálca: 0,830 kg; - rács: 0,385 kg
- tömeg egybe: - 1,215 kg
 
Krumplis házikenyér
 
Hozzávalók:
 1 kg finomliszt
 30-40 dkg főtt, áttört burgonya
 3 dkg só
 4 dkg élesztő
 5-6 dl víz
 1 dl olaj
 1 evőkanál cukor
 1 evőkanál tejpor
 
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. A puhára főzött burgonyát meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni, és utána a langyos átszitált liszttel egy nagyobb méretű tálban összedolgozzuk. Az élesztőt 1 dl vízzel, a cukorral és a tejporral összekeverjük és kelni hagyjuk 10-15 percig. Ezután ráöntjük a burgonyás lisztre és összedolgozzuk a megkelt élesztővel. Vízben feloldjuk a sót, fokozatosan hozzáöntjük a liszthez és megkezdjük a dagasztást. A dagasztás végén a tésztába beledolgozzuk az olajt. Akkor lesz jó a tészta, ha kezünkről és az edény oldaláról könnyen elválik, és az állománya közepesen kemény. A tésztából cipót formázunk, a tetejét meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, közepesen meleg helyre tesszük, és 3 órát kelesztjük. Ez után ismét átgyúrjuk, tetszés szerint formázzuk, tepsibe helyezzük, majd 60 percig pihentetjük. Ez után tojással megkenjük, 3-4 helyen késsel bevágjuk és közepes erősségű tűzön 50-60 percig lassan sütjük.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: