6 literes kelesztőtál 114897-HU
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 3,990 Ft
A 6 literes kelesztőtál 114897-HU a kelt tészta gyors elkészítéshez való. Az anyaga magas minőségű szilikonalapú műanyag. Mínusz 10° és plusz 45 °C közötti hőmérsékleten használható károsodás nélkül. A sugárzó hőtől óvni kell. Használható akár tároló vagy frissen tartó edényként is. Teteje légmentesen záródik. Mosogatógépbe rakható.
Figyelem! - A kép, tájékoztató jellegű. A kelesztőtál fedele színében változhat.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 18 cm; - felső: 25,50 cm
- átmérő alsó külső: 18,50 cm; - felső: 29 cm
- magasság belső: 13,50 cm; - külső: 14 cm
- tömeg fedővel: 0,335 kg
- űrtartalom: 6 liter
A kelesztőtál használata.
- A tésztához szükséges alapanyagokat, langyos állapotban a kelesztőtálba tesszük, az élesztőt felfuttatjuk és azt is a kelesztőtálba öntjük. (Ha élesztőport használunk, azt közvetlenül a liszthez adjuk.) Annyi folyadékkal (ez általában tej) keverjük össze, hogy a tészta a kelesztőtál alján ne maradjon lisztes. A tésztát kidolgozni nem kell! Elég a keverőlapáttal összekeverni. Lezárjuk a kelesztőtál tetejét. Gyorsíthatjuk a kelesztés folyamát azzal, hogy a kelesztőtálat meleg helyre tesszük. A kelesztőtál teteje púposodni kezd, majd 5-10-15 perc elteltével pukkanó hanggal vagy a nélkül ledobja a tetejét. Ha ez nem történne meg 20 perc után, vegyük le a tetőt róla, mert a tészta így is megkelt. Ne várjuk, hogy a kelesztőtálban lévő tészta kidagadjon az edényből, hisz szinte ugyan olyan állagú marad, mint amikor összekevertük, csak megkelt. Majd akkor fog megdagadni a tésztánk, ha beledobjuk pl. a fánkot forró olajba, betesszük pl. a kakaós csigát a forró sütőbe, ill. ha várunk vele pár percet, de ez nem szükséges.
- A kelesztőtál nem csak gyors-kelesztésre, hanem élelmiszerek frissen tartására is tökéletesen alkalmas. Ebben az esetben azonban fontos és elengedhetetlen a légtelenítés! Így csepp, és légmentesen záró frissen-tartó tálat kapunk. Ebben tudunk könnyen romló élelmiszereket, zöldségeket hűtőszekrényben bosszú ideig frissen tartani.
- A kelesztőtál a folyékony ételek, levesek szállítását is megkönnyíti, hisz a csepp és légmentesen záró tető, az edény felborulása esetén is megakadályozza, hogy a benne levő folyadék az edényből kiboruljon.
- A kelesztőtálban bármilyen jól bevált saját, kelt tészta recept elkészíthető.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: