Uborkaszeletelő zöldséggyalu állítható pengével 713030 MIR
Gyártó: MIRAPLAST MAGYARORSZÁG
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 3,990 Ft
Uborkaszeletelő zöldséggyalu állítható pengével vásárlása a legjobb választász. Az uborkaszeletelő zöldséggyalu, gyümölcs szeletelő, másnéven univerzális gyalu anyag összetétele: - műanyag ház, a vágó szerkezete, pengéje acél. Uborka, répa, hagyma, sajt citromhéj stb. szeletelésére, gyalulására, forgácsolására alkalmas eszköz.
Méretek: - hosszúság: - 28 cm; - kés: - 13 cm
- szélesség: - 11 cm
- magaság: - 1,2 cm
- tömeg: - 0,100 kg
Uborkasaláta
Hozzávalók:
- 2,5 kg salátauborka
- 1 kg vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg kristálycukor
- 1 szál torma
- 3 babérlevél
- 0,5 dl 10 százalékos ecet
- 1 csapott evőkanál mustármag
- 1 teáskanál koriander
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- literes üvegenként csipetnyi nátrium – benzoát (befőzési tartósítószer)
Elkészítése:
Az uborkát megtisztítsuk, le is dörzsöljük, majd langyos vízben 30 percig beáztatjuk. Egyetlen homokszemnek sem szabad rajta maradnia. Ismételt öblítés után megszárítjuk. Héjastól legyaluljuk, vagy nagyon keskenykörökre aprítsuk. Hozzávegyítjük a megpucolt, lemosott és vékonyra karikázott vöröshagymát és megsózzuk. Lefedjük, és másnapig állni hagyjuk. A megmaradt sós léhez keverjük az ecetet, a cukrot és 5 dl vizet. Beleszórjuk a fűszereket (a torma, valamint a fokhagyma kivételével) és felforraljuk. Egy-két percnyi főzés után levesszük a tűzről és hagyjuk egy kissé lehűlni. Közben a megtisztított, megmosott és vékonyka hasábokra vágott tormát, a hámozott és forgácsokra vagdalt fokhagymát az üvegekbe dugdossuk, majd ráöntjük a nem túlforró salátalevet. Tetejére szórjuk a tartósítót és légmentesen lekötözzük.
Báránycomb Pékné módra
Hozzávalók: - 4 személyre
- 1 báránycomb
- 1 kg burgonya
- 2 nagy fej hagyma
- 1 dl olíva olaj
Előkészítése:
A báránycombot mossuk meg, szárítsuk le, majd sóval, borssal dörzsöljük be. A burgonyát tisztítsuk meg, mossuk meg, és vágjuk vastagabb karikákra. A hagymát tisztítsuk meg, és szintén vastagabb karikára szeleteljük.
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) melegítsük elő. Az előkészített báránycombot tegyük tűzálló tálba vagy tepsibe. Az olaj felét serpenyőben forrósítsuk fel, öntsük rá a báránycombra, és alufóliával takarjuk le. A sütőben kb. 1 óra alatt pároljuk félpuhára. Közben a maradék olajban kissé süssük elő a burgonyával összekevert hagymát. Amikor a húsról levesszük a fóliát, tegyük mellé a hagymás burgonyát, szórjuk meg sóval, borssal és tegyük vissza a sütőbe. Körülbelül egy óra alatt süssük szép pirosra. Ízlés szerint salátával, savanyúsággal tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: