5 literes indukciós rozsdamentes kukta 644927-ITL
Fogyasztói ár: 13,250 Ft
Az 5 literes indukciós rozsdamentes kukta anyaga 18/10 króm-nikkel nemesacél. A több rétegből álló hővezető alja biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. Gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható.
Figyelem: - űrtartalom = az edény színültig töltve! A használati utasítás a termékkel együtt érkezik.
A gyorsfőző fazekat csak a kétharmadáig töltsük meg, az-az a külső oldalfalán jelzett maximum (MAX) jelig, hogy a magas nyomású gőz a szelepen ne nyomja ki az elkészítendő ételt, ne zárja le a szelepet, mert, akkor túlnyomás keletkezik az edényben, ami akár a biztonsági szelep kioldásához is vezethet. Gondosan lezárt fedővel helyezzük a nagyobb hőre kapcsolt tűzhelyre. Amikor a súlyszelep mozgását észleljük (a gőz ki fúvás megindul), a tűzhelyet azonnal állítsuk takarék fokozatra úgy, hogy a gőz a súlyszelepen csak szivárogjon.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben is mosható, de nem ajánlott.
Figyelem!
Az indukciós rozsdamentes kukta csak a füleitől és hőálló kesztyűvel fogható meg, mert másként súlyos égési sérülést okoz. A forró edény csak hőálló felületre helyezhető. A forró kukta, amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 18 cm
- átmérő alsó tűzhelyre felfekvő: 14 cm
- átmérő fülekkel: 25,50 cm
- magasság belső: 21,50 cm; - fedővel: 28,50 cm
- tömeg: 3,295 kg
- űrtartalom: 5 liter
Egyes élelmiszerek főzési ideje a kuktában
Élelmiszer megnevezése Főzési idő (perc)
Bárányhús 15-20
Burgonya egészben 12
Burgonya felszeletelve 4-5
Cékla szeletelve 10
Hal 7-8
Karalábé szeletelve 4-5
Karfiol 6
Liba 40-50
Marhahús szeletben 25-30
Paradicsom 1
Paraj 2-3
Sárgarépa 2-3
Sertéshús egészben 25-30
Tök szeletelve 3
Zöldborsó 2-3
Borjúhús 15-20
Burgonya félbevágva 7-8
Cékla egészben 30
Csirke 10-15
Kacsa 15-20
Kelkáposzta szeletelve 2
Lencse 15
Marhahús egészben 40-50
Nyúl 40-45
Padlizsán hámozva 2-3
Patisszon 5
Szárazbab 35-40
Zöldbab 5
Cukkini szeletelve 3
Marha-vadas zsemlegombóccal
Hozzávalók:
A szószhoz:
1,50 kg marhalábszár (vagy marhanyak)
4 nagy fej vöröshagyma
4 nagy db fehérrépa
6 nagy db sárgarépa
10 szem bors
10 szem fekete bors
10 db borókabogyó
4 db babérlevél
1 teáskanál só
0,50 teáskanál cukor
1 teáskanál mustár (ízlés szerint)
2 dl tejföl (20 %-os)
A gombóchoz:
2 db zsemle (vagy 2-3 kenyér)
1 db tojás
40 dkg finomliszt
- fél csokor petrezselyem (aprított)
Elkészítése:
- A vöröshagymákat kockára vágjuk, és egy kuktában olajon megdinszteljük, majd az apróra vágott répákat is mellé dobjuk. A húst nagyobb darabokra vágjuk, ami majd jól mutat a tányérokon. Azért nem jó szeletekre, mert főzés közben a szelet könnyebben szétesik. A husit a zöldségek mellé dobjuk, pici kérget sütünk rá. Mehetnek mellé a fűszerek. Annyi vizet engedünk rá, hogy éppen ellepje. Vaj puhára főzzük a lezárt kuktában, amiben kb. 1 óra a marha életkorától függően. Mikor már puha a hús, akkor azokat kiszedjük egy tálra, kivesszük a fűszereket, majd a répás hagymás levet bot mixerrel pürésítjük. Ízlés szerint mehet bele a mustár és a cukor, valamint a tejföl. Mártás sűrűségű legyen. A zsemlegombócokhoz a zsemlét, vagy a kenyeret kockára vágva a sütőben zsiradék nélkül arany barnára pirítjuk. Készítünk egy lágyabb galuskatésztát, beletesszük a petrezselyemzöldet, végül beleforgatjuk a pirított zsemlekockákat is. Gombócokat formázunk, amiket lisztbe hempergetünk (így nekem nem esik szét), és lobogó sós vízbe tesszük, majd takaréklángra véve, kifőzzük kb. 15 perc alatt.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: