G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

5 literes indukciós rozsdamentes kukta 644927-ITL

5 literes indukciós rozsdamentes kukta 644927-ITL
Gyártó: P.R.C.
Származási ország: P.R.C.
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 13,250 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
5 literes indukciós rozsdamentes kukta 644927-ITL 5 literes indukciós rozsdamentes kukta 644927-ITL 5 literes indukciós rozsdamentes kukta 644927-ITL
Az 5 literes indukciós rozsdamentes kukta anyaga 18/10 króm-nikkel nemesacél. A több rétegből álló hővezető alja biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. Gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható.
Figyelem: - űrtartalom = az edény színültig töltve! A használati utasítás a termékkel együtt érkezik.
A gyorsfőző fazekat csak a kétharmadáig töltsük meg, az-az a külső oldalfalán jelzett maximum (MAX) jelig, hogy a magas nyomású gőz a szelepen ne nyomja ki az elkészítendő ételt, ne zárja le a szelepet, mert, akkor túlnyomás keletkezik az edényben, ami akár a biztonsági szelep kioldásához is vezethet. Gondosan lezárt fedővel helyezzük a nagyobb hőre kapcsolt tűzhelyre. Amikor a súlyszelep mozgását észleljük (a gőz ki fúvás megindul), a tűzhelyet azonnal állítsuk takarék fokozatra úgy, hogy a gőz a súlyszelepen csak szivárogjon.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben is mosható, de nem ajánlott.
Figyelem!
Az indukciós rozsdamentes kukta csak a füleitől és hőálló kesztyűvel fogható meg, mert másként súlyos égési sérülést okoz. A forró edény csak hőálló felületre helyezhető. A forró kukta, amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
 
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 18 cm
- átmérő alsó tűzhelyre felfekvő: 14 cm
- átmérő fülekkel: 25,50 cm
- magasság belső: 21,50 cm; - fedővel: 28,50 cm
- tömeg: 3,295 kg
- űrtartalom: 5 liter
 
Egyes élelmiszerek főzési ideje a kuktában
 
Élelmiszer megnevezése    Főzési idő (perc)
Bárányhús                                  15-20
Burgonya egészben                      12
Burgonya felszeletelve                4-5
Cékla szeletelve                           10
Hal                                              7-8
Karalábé szeletelve                     4-5
Karfiol                                          6
Liba                                           40-50
Marhahús szeletben                   25-30
Paradicsom                                    1
Paraj                                             2-3
Sárgarépa                                     2-3
Sertéshús egészben                    25-30
Tök szeletelve                               3
Zöldborsó                                    2-3
Borjúhús                                   15-20
Burgonya félbevágva                  7-8
Cékla egészben                            30
Csirke                                       10-15
Kacsa                                       15-20
Kelkáposzta szeletelve                2
Lencse                                        15
Marhahús egészben                 40-50
Nyúl                                        40-45
Padlizsán hámozva                    2-3
Patisszon                                     5
Szárazbab                                35-40
Zöldbab                                       5
Cukkini szeletelve                       3
 
Marha-vadas zsemlegombóccal
 
Hozzávalók:
A szószhoz:
 1,50 kg marhalábszár (vagy marhanyak)
 4 nagy fej vöröshagyma
 4 nagy db fehérrépa
 6 nagy db sárgarépa
 10 szem bors
 10 szem fekete bors
 10 db borókabogyó
 4 db babérlevél
 1 teáskanál só
 0,50 teáskanál cukor
 1 teáskanál mustár (ízlés szerint)
 2 dl tejföl (20 %-os)
 
A gombóchoz:
 2 db zsemle (vagy 2-3 kenyér)
 1 db tojás
 40 dkg finomliszt
- fél csokor petrezselyem (aprított)
 
Elkészítése:
- A vöröshagymákat kockára vágjuk, és egy kuktában olajon megdinszteljük, majd az apróra vágott répákat is mellé dobjuk. A húst nagyobb darabokra vágjuk, ami majd jól mutat a tányérokon. Azért nem jó szeletekre, mert főzés közben a szelet könnyebben szétesik. A husit a zöldségek mellé dobjuk, pici kérget sütünk rá. Mehetnek mellé a fűszerek. Annyi vizet engedünk rá, hogy éppen ellepje. Vaj puhára főzzük a lezárt kuktában, amiben kb. 1 óra a marha életkorától függően. Mikor már puha a hús, akkor azokat kiszedjük egy tálra, kivesszük a fűszereket, majd a répás hagymás levet bot mixerrel pürésítjük. Ízlés szerint mehet bele a mustár és a cukor, valamint a tejföl. Mártás sűrűségű legyen. A zsemlegombócokhoz a zsemlét, vagy a kenyeret kockára vágva a sütőben zsiradék nélkül arany barnára pirítjuk. Készítünk egy lágyabb galuskatésztát, beletesszük a petrezselyemzöldet, végül beleforgatjuk a pirított zsemlekockákat is. Gombócokat formázunk, amiket lisztbe hempergetünk (így nekem nem esik szét), és lobogó sós vízbe tesszük, majd takaréklángra véve, kifőzzük kb. 15 perc alatt.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: