Evőeszköztartó 7 rekeszes fából 044/036-GYL
Fogyasztói ár: 8,990 Ft
Az evőeszköztartó 7 rekeszes gyakorlatias, formatervezett, vonzó a külseje és könnyen tisztítható. Vásároljon az evőeszköztartó 7 rekeszes fából kínálatunkból saját részére, vagy ajándékba családtagjainak, barátainak! Az evőeszköztartó 7 rekeszes elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, a modern konyhánknak, célszerűsége pedig vitathatatlan. Az evőeszköztartó anyaga első osztályú szárított tölgyfa. Az evőeszköztartó magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab, ezért két azonos formátumú evőeszköztartó között minimális, az-az csekély méretkülönbség előfordulhat.
Az evőeszköztartó tisztítása: - hagyományos módon, nedves ruhával tisztára törüljük. Félévente egyszer olívaolajjal vékonyan kenjük be. Ezzel az eljárással megnöveljük a tartósságát.
Figyelem: - Mosogatógépbe nem mosható!
Méretek: - hosszúság: - 44 cm
- szélesség: - 36 cm
- magasság: - 5 cm
- anyagvastagsága: - 1 cm
- tömeg: - 1,230 kg
Rekeszek száma: 7
Rekeszek méretei:
- 3 db 28×6 cm
- 2 db 35×6 cm
- 1 db 20×6 cm
- 1 db 34×6 cm
Báránycomb töltött gombával
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 báránycomb (kb. 1,5 kg)
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
- 1 csomó leveszöldség
- 1 zeller, 1 póréhagyma
- 1/2 I száraz fehérbor
- legalább 6 nagy fejű csiperkegomba (kb. 30 dkg)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 teáskanál vaj vagy margarin
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 15 dkg tejszínes krémsajt
- 3 teáskanál étkezési búzakeményítő
- 1 dl tejszín
- só, fehér bors
- a díszítéshez tetszés szerint zöldfűszerek
Elkészítése:
A báránycombról a faggyút és az inakat éles késsel eltávolítjuk. A fokhagymát összezúzzuk vagy igen apró kockákra vágjuk. 2 evőkanál olívaolajban elkeverjük a fokhagymát, a szárított provence-i fűszereket, a sót meg a borsot, majd a húst körös-körül megkenjük. Kb. 15 percig pácoljuk. A maradék felforrósított olajon a bárányhúst minden oldalról megpirítjuk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) kb. 1/2 órát sütjük. A leveszöldséget, a zellert meg a póréhagymát feldaraboljuk, és a hús mellé helyezzük. További 1/2 órát sütjük. Közben időnként meglocsoljuk a fehérborral. A töltelékhez a gombaszárakat óvatosan kicsavarjuk, és a vöröshagymával együtt apróra felkockázzuk. A felforrósított vajon megpároljuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A felaprított petrezselyemzöldet elkeverjük a krémsajttal, majd a hagymás-fűszeres gombavagdalékhoz keverjük. A masszával megtöltjük a gombafejeket. A báránysültet kivesszük a sütőből, és melegen tartjuk. A gombafejeket a még forró sütőbe toljuk, amíg átsülnek, illetve amíg a krémsajtos töltelék megolvad (kb. 10 perc). A leszűrt pecsenyelevet felforraljuk, besűrítjük a kevés tejszínnel elkevert keményítővel, majd hozzáadjuk a maradék tejszínt. A mártást sóval, borssal ízesítjük. A báránycombot a töltött gombafejekkel tálra helyezzük, és zöldfűszerekkel tetszés szerint díszítjük. A mártást külön kínáljuk hozzá.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: