Húsrostlazító 12859 PH
Fogyasztói ár: 2,850 Ft
Egy jó minőségű húsrostlazító kincset ér a sütésnél a főzésnél és bármikor a konyhában. <Húsrostlazító 12859 PH> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A húsrostlazító anyag összetétel 5 mm rozsdamentes acél szegek, műanyag ház, távtartó és markolat! Húsok rostjainak lazítására kifejlesztett szerkezet.
Méretek: - hosszúság: - 5 cm
- szélesség: - 5 cm
- magasság: - 19 cm
- acél pengék száma: - 24 db; - hossza: - 3 cm
- tömeg: - 0,120 kg
Sertés tarja tárcsán
Tárcsázni jó! A tárcsán mindig finom étel készül. Legtöbbször hús. Ez lehet tarja, csirke, szalonna, virsli, kolbász… a tárcsán való sütésben még az is jó, hogy a húsokkal együtt elkészíthető a köret is. Köretnek krumplit, gombát és hagymát szokás sütni.
A tárcsázásban azonban az a legjobb, hogy barátok is kellenek hozzá!
Hozzávalók (4 fő)
- 4-8 szelet tarja,
- 4-8 db csirke comb
- kb. 1 kg krumpli
- fél kg gomba
- fél kg hagyma
- 1 liter olaj (olíva az igazi)
Elkészítése:
A hússzeleteket előző este hús és rostlazítóvá fellazítjuk, majd bepácoljuk.
A gombát, a hagymát, a burgonyát megtisztítjuk. A krumplit hasábra, a hagymát és a gombát karikára vágjuk.
A tárcsa úgy működik, mint egy hatalmas wok. Az olajt úgy öntsük a tárcsába, hogy a pereme is mindenhol olajos legyen. Azaz lassan, türelmesen, centiről centire haladva.
Először a tarját tesszük bele. Le középre, az összegyűlt olajba, majd egy villával húzzuk fel a tárcsa szélére. A húst gyakran kell forgatni, és az olajba mártogatni, hogy ne száradjon ki. Ha a tárcsa széle már tele van húsival, következik a krumpli. Az alul összegyűlt olajba tegyünk annyi lecsöpögtetett krumplit, hogy az olaj ellepje. Ha a krumpli megsült, akkor jöhet a hagyma, illetve a gomba sütése. A zöldségek valamivel hamarabb sülnek, mint a hús.
Tapasztalatom szerint az első adag krumpli teljesen elfogy, mire a húst lehet levenni a tárcsáról.
A krumplit, hagymát és gombát nem fontos fűszerezni, mert a fűszeres olajban nagyon finom ízű lesz.
Natúrszelet
Hozzávalók:
- 2 szelet borda vagy felsál/fő
- kevés liszt
- olaj vagy vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A hússzeleteket hús és rostlazítóvá fellazítjuk, majd besózzuk, beborsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Sütés előtt felitatjuk róla a nedvességet, majd kevés olajon vagy vajon hirtelen lángon pirosra sütjük mindkét oldalát. Sütés előtt lisztbe is márthatjuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: