G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Szakács kés KP – 30/38 – TRM

Szakács kés KP – 30/38 – TRM
Gyártó: TRAMONTINA
Származási ország: Brazil
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 4,990 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Szakács kés KP – 30/38 – TRM Szakács kés KP – 30/38 – TRM
Szakács kés KP - 30/38 - TRM eladás, értékesítés, vásárlás és a legjobb választás az Edények.hu webáruházából. A szakács kés anyag összetétele acélpenge, szilikon alapú foglalatba. A szakács kés mosogatógépbe rakható! A szakács kés nélkülözhetetlen darab a modern konyhában.
 
Méretek: - hosszúság: - penge: - 30 cm, - markolat: - 14,5 cm
               - hosszúság: - markolat+penge: - 43,5 cm
               - szélesség: - penge: - 0 - 1,5 cm, - markolat: - 3,5 cm
               - tömeg: - 0,230 kg
 
Sült aranymakréla berlini burgonyasalátával
 
Hozzávalók kettő adaghoz:
 
Sült hal:
- 600 g hal (2 db aranymakréla)
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 2 szál rozmaring
- 1 db citrom
- 2 dl olívaolaj olaj (a sütéshez)
 
Burgonyasaláta:
- 1 kg burgonya
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
- 2 közepes újhagyma
- 1 közepes alma (meghámozva, felkockázva)
- 1 dl kovászos uborka lé (vagy csemege)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- 2 teáskanál cukor
- 2 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál tökmagolaj (tálaláshoz, elhagyható)
 
Elkészítése:
- A burgonyasaláta:
A burgonyát a sóval és a köménnyel puhára főzzük. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd hámozzuk meg, és szeleteljük fel. Keverjük össze a többi hozzávalóval.
 
- Sült hal:
A halat irdaljuk be 1-2 cm mélyen. Sóval, rozmaringgal és borssal dörzsöljük be alaposan. Fontos, hogy a hal szoba-hőmérsékletű legyen, amikor sütjük. Felhevítjük az olajt egy serpenyőben, és mind a két oldalát 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Ez a halfajta jól bírja a sütést, és nem esik szét.
Tálaláskor tehetünk tökmagolajat a burgonyára, citromot pedig a halra.
 
Sült oldalas 4 (négy fő részére)
 
Hozzávalók: 
 - 1,50 kg sertésoldalas 
 - 4 fej hagyma 
 - 8 gerezd fokhagyma 
 - köménymag, ízlés szerint 
 - só 
 - bors 
 - 6 – 8 evőkanál olíva olaj 
 - 1 - 2 deciliter száraz fehérbor
 
Elkészítése:
A húst megmossuk, és nyolc darabba vágjuk. Egy hússütő (magas falu) tepsibe tesszük, alája öntünk hat - nyolc evőkanálnyi olíva olajt, a fehérbort, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk köménymaggal. A hagymákat megtisztítjuk, nyolcba vágjuk, és a hús mellé tesszük. Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket is és azokat is a tepsibe tesszük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tepsit alufóliával lefedjük, és 45 percig sütjük a húsokat.
A 45 perc letelte után leszedjük a fóliát és addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul, közben megnézzük, hogy kell-e alá önteni egy kis vizet (bort). Amikor a felső oldaluk megpirult, megfordítjuk a húsokat és körülbelül további 15 perc alatt ropogósra sütjük a másik oldalukat is.  Krumplipürével, mustárral, savanyúsággal tálaljuk.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: