Sajtosrúd kiszúró-tésztarácsozó 39 db-os 644774
Gyártó: ITÁLIA KONYHASTÚDIÓ
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,550 Ft
A Sajtosrúd kiszúró-tésztarácsozó 39 db-os 644774 anyaga szilikon hatású kemény, vegytiszta élelmiszeripari műanyag. A tésztaformázás leggyorsabb módját nyújtja. Nem kell bajlódni az egyesével történő vágással, tepsibe helyezéssel és a formák is szabályosak maradnak. Segítségével egyszerre 39 db 7,50×1,50 cm-es sajtos rudat lehet formázni.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 25,50 cm
- szélesség: 23 cm
- magasság: 1,10 cm
- tömeg: 0,105 kg
- szaggatók száma: 39 db
Szaggató rácsformák méretei:
- hosszúság: 7,50 cm
- szélesség: 1,50 cm
Sajtos rúd recept
Hozzávalók:
3 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 kávéskanál cukor
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 db tojás
1 pohár tejföl
só ízlés szerint
20 dkg sajt, lehetőleg trapplistaféle
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
10 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejjel, 2 evőkanál liszttel és a cukorral. A maradék lisztet a margarinnal egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást, a tejfölt végül a lereszelt sajtot, és tésztát gyúrunk belőle. Ha összeállt úgy, hogy elválik az edény faláról, hűtőbe tesszük, és kb. 40 percig pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és vékonyra nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A sajtós rúd szaggató ráccsal kivágjuk, a tetejét tojással megkenjük, és 10 percig pihentetjük.
A maradék sajtot lereszeljük, ezzel megszórjuk, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: