Körrugós habverő csomómentesítő T001-PL
Származási ország: Lengyel
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 1,250 Ft
Egy jó minőségű körrugós habverő csomómentesítő kincset ér a konyhában ha habarni kell. <Körrugós habverő csomómentesítő 337 PL> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A körrugós habverő csomómentesítő anyaga rozsdamentes acélhuzal, fa markolat.
Méretek: - hosszúság markolattal: - 33 cm
- átmérő habosító fejnél: - 7 cm
- tömeg: - 0,07 kg
Banánpuding recept
Hozzávalók:
- 4 dkg vaj + 1 dkg vaj
- 6 tojás
- 7 dkg cukor
- 2 banán
- 2 zsemle
- 2 dl tej
- vaníliás cukor
- 6 dkg liszt
Az öntet:
- 10 dkg cukor
- 2 dl víz
- 1 banán
Díszítése:
- 1 banán
- cukrozott tejszínhab
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a tojás sárgákkal és a cukorral. Ezután belekeverjük a szitán áttört banánt, s az ugyancsak szitán áttört, tejbe áztatott és kicsavart zsemlét. Hozzáadjuk a tojások felvert habját (amibe kevés vaníliás cukrot teszünk) s végül a lisztet. A kivajazott pudingformát háromnegyed részéig megtöltjük a masszával, és egy forró vizes lábasba állítjuk (vigyázzunk, hogy a víz csak a forma feléig érjen). Ezután lassú tűzön gőzöljük fedővel félig letakarva. Amikor a pudingba szúrt tűre már nem ragad a massza, akkor kész a puding (kb. 30-40 perc). Közben elkészítjük az öntetet. A cukrot a vízzel felforraljuk, és belekeverjük a lereszelt banánt. Tálaláskor a formát egy pillanatra hideg vízbe mártjuk, majd tálra borítjuk. Leöntjük a cukros banánsziruppal, és banánkarikákkal díszítjük. Cukrozott tejszínhabot kínálunk mellé.
Tárkonyos csirkeragu
Hozzávalók:
- kb. ½ kg csirkemell
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1-2 maroknyi zöldborsó
- apróra vágott tárkony (min. 2 evőkanálnyi, de ízlés szerint)
- 2 dl tejszín
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkemelleket megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott tárkonnyal megszórjuk. A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. Beletesszük a csirkemelleket és a zöldségeket a párolóedénybe, és kb. 15 percig pároljuk. Közben a tejszínt fűszerezzük kevés sóval, borssal, tárkonnyal, kb. 1 evőkanál liszttel kikeverjük, és felforraljuk. Az elkészült csirkemellet és a zöldségeket a párolóedényből kiszedjük, és leöntjük a tárkonyos tejszínnel. Párolt rizzsel tálaljuk.
Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 30-30 dkg paprika és paradicsom (vagy üveges lecsó)
- só ízlés szerint
- pirospaprika ízlés szerint
A puliszkához:
- 30 dkg kukoricadara
- 15 dkg juhtúró
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A szalonnát vagdaljuk apróra, egy nagyobb edényben süssük zsírjára. Tegyük bele a felkockázott húst, kevergessük, amíg kifehéredik. Ekkor szórjuk rá a finomra aprított vöröshagymát, és ha üvegesre sült, sózzuk, meg majd szórjunk rá pirospaprikát. Keverjük bele a feldarabolt paradicsomot és paprikát, majd lefedve pároljuk puhára. A puliszkához forraljunk fel egy liter vizet. Sózzuk és szüntelenül kevergetve, lassan szórjuk bele a kukoricadarát. Főzzük néhány percig, aztán hagyjuk duzzadni. A kész puliszkát simítsuk egy kivajazott tűzálló tálba. Morzsoljuk rá a juhtúrót, locsoljuk meg a tejföl felével. A lecsós csirketokánnyal borítsuk be, öntsük rá a maradék tejfölt, és előmelegített sütőben, 200 fokon, 20-25 perc alatt süsük át.
Füstös zöld gazpacho
- 3 zöldparadicsom
- 2 zöldpaprika
- 1 uborka kockára vágva
- 3 saláta hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 két-háromnapos száraz zsemle, kockára vágva
- ¼ csésze sherry ecet
- ¼ csésze extra szűz olívaolaj
- só és bors
- kevés snidling
- zsíros tejföl
Elkészítése:
Közvetlen nyílt lángon szenesre sütjük a paprikákat és a paradicsomokat – fogóval forgatjuk –, majd nedves ronggyal betakarjuk (vagy zacskóba csomagoljuk) őket. Néhány percig álljanak saját gőzükben (így könnyebb lesz lehámozni, és a füstös íz is jobban átjárja a gyümölcshúst).
Ezután lehúzzuk a paprika (konyhapapírral egyszerűen ledörgölhető), és a paradicsom héját. Kettévágjuk és kimagozzuk őket. A paradicsomot, paprikát, uborkát, fokhagymát és a zsemlét mozsárba tesszük, a mozsárverővel simára dolgozzuk. Hozzáadjuk az ecetet és az olajt, azzal is alaposan elkeverjük. Ízlés szerint kevés vízzel hígítjuk, sózzuk, borsozzuk. Lefedve éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. (Másnap valószínűleg még kissé sózni-borsozni kell, mert a hidegen gyengébben hatnak az ízek.) Csészében tálaljuk, kis kanálnyi tejföllel a tetején.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: