Tejhabosító kávékészítő 1000 ml 124029-AMB-K
Fogyasztói ár: 6,650 Ft
Tejhabosító kávékészítő eladás, értékesítés, vásárlás és a legjobb választás az Edények.hu webáruházából. A kávé és tejhabosító, Latte Macchiató készítő - a tejszín, tej és a kávé habosítására szolgál. Készíthető benne tea, vagy lágy kávé is.
A tejhabosító és kávékészítő tégelye boroszilikát hőálló üveg, az-az jénai, míg a zárható fedő rozsdamentes acélból és bakelitből, a habosító rúd a sűrű szövésű szitával és a tégelytartó rozsdamentes fémből készült.
Méretek: - átmérő belső: - 9,2 cm; - külső peremmel: 9,9 cm
- magasság belső: - 17,5 cm; külső: - 20 cm; - fedővel: - 25 cm
- tömeg: - 0,530 kg
- űrtartalom: - 1 liter
Cappuccino
A krémes espresso és a habosított tej tökéletes elegye, „házassága”. A tökéletes cappuccino egy rész kávéból, egy rész 60 - 70 °C - ós tejből és egy rész tejhabból készül. A kávézási szokásaikról híres olaszoktól került át nyelvünkbe a jól ismert kapucsínó. Helyesírás szempontjából talán ez az egyik legproblémásabb olasz szó a magyarban. Eredetileg cappuccino formában írandó, azonban az olasz alak átvétele komoly gondot okozott, és a legtöbb esetben helytelenül használták. Az MHSz. megjelenése óta (1999) fonetikusan, kapucsínó alakban kell írni, ezáltal elkerülhetők az eredeti alak írásából származó helyesírási hibák is. Nevének eredete érdekes. A „csuklya, kapucni” jelentésű capuccio szóból ered, ez pedig vagy a késői latin caputium „fejrevaló, csuklya” átvétele a latin caput „fej” szóból, vagy pedig (és ez a valószínűbb) az olasz cappa „csuklyás köpeny” származéka az azonos latin szóból. A szó a kapucinusok viseletének a tartozékára, illetve színére utal. Ezen kívül számtalan, Olaszországból származó alkohol is elterjedt, de ezekre itt nem térek ki. Láthatjuk, hogy az elnevezések többféleképpen történhetnek. Gyakori a metaforikus névadás, amikor alaki hasonlóság alapján neveznek el egy-egy ételt. Így kapta a nevét a spagetti, a ciabatta, a calzone vagy akár a penne. De metaforikus a kapucsínó vagy a frutti di mare kifejezés is.
Latte macchiato
A latte macchiato az egyik legszebb kávéköltemény. A felhabosított tejet magas falú üvegpohárba töltjük, várunk egy picit, amíg a tejhab könnyű szerkezetéből eredően különválik a tejtől és finoman ráöntjük az espresso-t, így a különböző rétegek szépen elkülönülnek egymástól. A macchiato szó egyébként olaszul foltos tejet jelent, mivel a tejhab tetején egy kis barna folt jelzi, ahol a kávét a tejhabra csorgattuk. A latte macchiato azonban nem csak szép, hanem finom is, mivel a meleg tej és tejhab egyedülállóan krémes ízt kölcsönöz a kávénak.
Hozzávalók
- espresso kávé
- 100-200 ml hideg tej
Elkészítése:
A friss, hideg tejből tejhabot készítünk, majd egy magas falú üvegpohárba töltjük. Elkészítjük az espressot, majd a tejen keresztül lassan a pohárba töltjük úgy, hogy végül három réteg képződjön: - alul a forró tej, majd a kávé, legfelül pedig a tejhab.
Cappuccino - krém
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 2 kanál instant kávé
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 tojás
-1 evőkanál rum
- egy kevés fahéj
- tejszín a díszítéshez
Elkészítése:
Forraljuk fel a tejet, keverjük hozzá a kávét. A forró tejeskávét öntsük turmixgépbe, adjuk hozzá a kockákra tördelt csokoládét és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a tojásokat, a rumot, a fahéjat és addig keverjük, amíg teljesen sima krémet kapunk. Öntsük tálkákba és tegyük a hűtőbe - legalább három órára. Tejszínhabbal díszítsük a tetejét.
Instant kávé
Instant kávénak az azonnal oldódó kávét nevezzük, ez ma az egyik legelterjedtebb módja a kávékészítésnek. Sokan kételkednek benne, de valójában az instant kávé 100% kávéból készül, nincsenek benne hozzáadott anyagok. A lefőzött kávét először jéggé fagyasztják, majd speciális, hűtött gépekkel apróra darálják. A szemek egyenesen egy olyan kamrába kerülnek, amelyben a légnyomás a légköri értéknek mindössze néhány ezred része. A vákuumkamrába porlasztott szemcsékből a víz gyakorlatilag folyékonnyá válás nélkül elpárolog, így végeredményül ismét csak egy szilárd, por alakú kávékivonatot kapnak. Ezt a folyamatot fagyasztva szárításnak vagy más néven liofilizálásnak hívják, így a végeredményre gyakran használják a liofilízalt kávé elnevezést is. A boltokban úgy különböztethetjük meg az ilyen változatot, hogy ez az instant kávé inkább apró kavicsokra emlékeztető formákban kerül üvegekbe, míg a hagyományos eljárással készült sokkal közelebb áll a porhoz, néha inkább pelyhes szerkezetű. A legjobb minőségűekből a kotyogóssal főzött kávéra megtévesztésig hasonlító italt készíthetünk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: