Kétpengés zöldséghámozó zsülien szeletelő 961117-CKM 5 cm
Származási ország: Magyar-Német
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 3,990 Ft
A kétpengés zöldséghámozó zsülien szeletelő 961117-CKM 5 cm markolata és a munkapad anyaga kemény szilikon alapú műanyag. A billenő fejes vágó szerkezetek kiváló minőségű fogazott rozsdamentes solingeni acél pengék. A kétpengés zöldséghámozó zsülien szeletelő gyalupadja egyben a tárolója is. Jobb és balkezes, oda vissza hámoz és szeletel, juliennet vág, citrom, gyömbér és fokhagyma reszelő is egyben. Díszítésre is alkalmas, és mindez egy termékben.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben is mosható, de nem ajánlott.
Figyelem!
Nagyon éles, ha nem rendeltetés szerűen használjuk, a kezet elvághatja. A gyerekek elől elzárandó.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 16 cm (markolat vége és vágópengéket rögzítő oszlop vége közötti távolság)
- szélesség: 5,70 cm (oszlopok közötti külső távolság)
- szélesség (vágópengék): 5 cm, ebből 4,20 cm a vágófelület.
- vágópengék száma: 2 db. Egy hámozó penge és egy zsülien vágó penge.
- tömeg: 0,040 kg
Munkapad:
- hossza: 19,50 cm
- szélessége: 8 cm
- magasság: 2,50 cm
- tömeg: 0,045 kg
Zsülien répa almával, hagymás krumpli csíkokkal és fokhagymás marhaszelettel
Hozzávalók:
300 g vékony marhaszelet
500 g burgonya (kemény)
1 hagyma
2 répa
1 savanykás alma
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
4-5 evőkanál vaj
- frissen reszelt szerecsendió
- curry (szósz)
- fahéj
- ánizs (por)
- cukor vagy méz
- frissen őrölt fekete bors
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A krumplit hámozzuk meg, majd reszeljük vékony csíkokra. A lereszelt krumpliból kézzel nyomjuk ki a levet, majd kavarjuk el a felaprított hagymával. A répát és az almát hámozzuk meg, majd a répát vágjuk vékony szálakra (zsülien), az almát pedig kicsi darabokra.
Egy forró serpenyőbe (wok) tegyük a hagymás krumplit, sózzuk meg alaposan, majd szórjuk meg némi frissen őrölt fekete borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Állandó kavargatás mellett pirítsuk puhára. Alkalmanként adjunk hozzá 2-3 teáskanálnyi vajat, összesen kb. 1-1,5 evőkanálnyi vaj kerül a krumpliba.
Egy másik serpenyőbe tegyük a répát és az almát 1,5-2 evőkanálnyi vaj kíséretében. Enyhén sózzuk, 2-3 csipet cukorral, csipet frissen őrölt szerecsendióval, csipet ánizzsal, ½ teáskanálnyi fahéjjal és ½ teáskanálnyi curryvel fűszerezzük. Közepes hőmérsékleten hagyjuk sülni. Végül ismét egy újabb serpenyőben közepes hőmérsékleten olvasszuk meg az egy megmaradt evőkanálnyi vajat. Tegyük bele a vékony marhaszeleteket, s amíg az egyik oldalán sütjük, fűszerezzük sóval és borssal, majd szórjuk meg vékony szeletekre vágott fokhagymával. Süssük meg a hús másik oldalát is, úgy, hogy ekkor a fokhagyma is halvány színt kapjon.
Tálaláskor a kétféle köretet 1-1 szelet hússal rendezzük el a tányéron.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: