Diósütő forma 16 részes F013 PL
Származási ország: Lengyel
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 9,990 Ft
Egy jó minőségű diósütő forma kincset ér a konyhában és a süteménykészítésnél. Diósütő forma 16 részes vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A diósütő forma anyag összetétel magas vegytisztaságú (99%) alumínium öntvény. A diósütő formának rozsdamentes a szorító fogantyúja szára, fa markolattal. A diósütő forma, gáz és fatüzelésű kályhán, tűzhelyen egyaránt használható.
Figyelem! - nem elektromos.
Méretek: - átmérő: - 15,5 cm
- hosszúság nyéllel: - 38 cm
- vastagság összezárva: - 2,4 cm; - kinyitva bármelyik oldal: - 1,2 cm
- tömeg: - 0,840 kg
Forma méretei: - hosszúság: - 3,2 cm
- mélyedés: - 1,2 cm
Ebben sütőmben egyszerre 16 darab fél diócskát lehet sütni, a forma átmérője 15,5 cm, 1-1 mélyedés pedig 3,2 cm x 1,2 cm.
Diócskák
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg teavaj
- 2 tojás sárgája
- 1 tasak sütőpor
Elkészítése:
A vajat langyosra felolvasztjuk, de nem forrósítjuk. Hozzáöntjük a kimért liszthez, beletesszük a tojások sárgáját és kézzel összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk a tésztát és egy órára, hűtőbe tesszük dermedni. Egy óra múlva kivesszük és mogyoró nagyságú gombóckákat formázunk belőle, és kezdődhet a sütés. A diósütő formát alaposan kiolajozzuk, nyílt lángon felforrósítjuk és a mindegyik mélyedésbe teszünk egy tésztagombócot. Összenyomjuk a tetejét és kb. 2-3 perc alatt, arany sárgára sütjük a " héjakat". Mikor kihűlt, tetszőleges ízű töltelékkel megtöltjük a tésztát, kettőt összeragasztva, elkészítjük a diósereget.
A diócska "héja" semleges ízű, így a töltelék íze lehet sós, és édes is. Pl. sajtkrémes, vajkrémes, halkrémes, csokis, mogyorós, nutellás, mandulás, és még sorolható! A változatok száma, a csillagos ég. Egy adag tésztából kb. 32 db. Diócska születik.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: