Porcukorszóró rozsdamentes 300 g 677556-DOM
Fogyasztói ár: 2,650 Ft
Porcukorszóró-lisztszita 300 g KP – 75/56 – DOM eladás, értékesítés, vásárlás és a legjobb választás az Edények.hu webáruházából. A porcukorszóró-lisztszita anyag összetétele rozsdamentes nemesacél. A porcukorszóró-lisztszita, mechanikus szóró szerkezettel felszerelt bögre alakú konyhai kiegészítő, ami a sütemények készítésénél ma már szinte pótolhatatlan. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. A porcukorszóró-lisztszita könnyen tisztítható.
Figyelem, űrtartalom = az edény színültig töltve!
Méretek: - átmérő belső: - 9,7 cm; - fogantyúval: - 15 cm
- magasság belső: - 9 cm; - külső: - 9,3 cm
- tömeg: - 0,135 kg
- űrtartalom: - 0,665 liter
Csörögefánk
Hozzávalók:
- 6 tojássárgája
- 2 dl tejföl
- 50 dkg liszt
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál rum
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tojássárgáját a tejföllel, a liszttel, a cukorral és a rummal összegyúrjuk. 30 percig pihentetjük. Levestészta vékonyságúra kinyújtjuk, és derelyevágóval téglalap alakúra felvágjuk. A közepén a szélekkel párhuzamosan kétszer bevágjuk, és forró olajban sütjük.
Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.
Vaníliás cukorral vagy pikáns lekvárral tálaljuk.
Linzer tészta recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csipet só
- egy tojás
- tejföl
- 1 tasak sütőpor
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral, a sóval, cukorral és a margarinnal elkeverjük, majd halom a közepébe tesszük a tojást. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk, (robotgép dagasztóspiráljával is dolgozhatunk, ha szükséges), kevés tejföllel lazítjuk a tésztát. Nem szabad nagyon keménynek, sem túl lágynak lennie, mert akkor nagyon nehezen tudjuk nyújtani, vagy pedig állandóan hozzáragad a nyújtódeszkához. Ezt a tésztát nem szabad gyúrni, csak óvatosan összeállítani. Amennyiben ragad a tészta, fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
Amikor készen vagyunk, a tepsit kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük, majd a tésztát kinyújtjuk, és kiszaggatjuk kerek, vagy más, tetszőleges formákra.
Lekváros linzer
Hozzávalók:
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg + 3 evőkanál porcukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 25 dkg liszt
- 10 dkg darált mandula
- 15 dkg málnadzsem
- 2 teáskanál citromlé
- Folpack, sütőpapír
Elkészítése:
A vajat 10 dkg porcukorral meg a vaníliás cukorral krémesre keverjük a robotgép habverőjével. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgájákat, majd hozzáadjuk a mandulával elvegyített lisztet, és sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és kb. 30 percre hűtőbe tesszük. A tésztát kis adagokban két réteg sütőpapír között kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kb. 4 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle. A felének a középébe kisméretű formákkal csillag és szív alakú lyukakat készítünk. A linzereket sütőpapírral bélelt tepsikbe fektetjük. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon tepsinként 8-10 percig sütjük. (Vigyázat, gyorsan megéghet!) Amíg a tészta hűl, addig a dzsemet simára keverjük a citromlével, majd kissé felmelegítjük. A lyukas linzereket meghintjük a maradék porcukorral, a dzsemet a többi linzerre kenjük, majd összeragasztjuk a tetejükkel. Kissé rányomjuk és száradni hagyjuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: