Négyoldalú reszelő, szeletelő gyűjtődobozzal 677624-AMB
Fogyasztói ár: 3,850 Ft
Négyoldalú reszelő gyűjtődobozzal eladás, értékesítés, vásárlás és a legjobb választás az Edények.hu webáruházából. A négyoldalú reszelő és szeletelő anyag összetétel 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél, préseléssel lukasztott, érdesített és élesített tartós vágó-reszelő felület. A négyoldalú reszelő fogantyúja szilikon, az alján meg csúszásgátló szilikon tartalmú gumi. Ez a négyoldalú reszelő és szeletelő célszerű, időálló és könnyen tisztítható, mosogatógépbe rakható.
Méretek: - szélesség alsó: - 10,5×4 cm; - felső: - 8×4 cm
- magasság fogóval: - 20 cm; - dobozzal: - 24,5 cm
- tömeg gyűjtő dobozzal: - 0,235 kg
- tároló doboz: - 8×8 cm; - űrtartalom: - 0,250 liter
Sárgarépa-főzelék reszelt
Hozzávalók:
- 800 g sárgarépa
- 40 g vaj
- 2 evőkanál húsleves esszencia
- 1 pohár tejföl
- 1 tojássárgája
- 40 g l liszt
- 1/2 csomó petrezselyemzöld
Elkészítése:
A megtisztított sárgarépát durvára lereszeljük. Lábasban felolvasztjuk a vajat, és beletesszük a sárgarépát. Hozzáadjuk a húsleves esszenciát, és körülbelül 2-3 dl vizet, lefedjük, és puhára pároljuk.
Amikor a sárgarépa megpuhult, hozzáöntjük a tojássárgájával dúsított, liszttel elkevert tejfölt. Jól elkeverjük, és még egy rövid ideig a tűzhelyen tartjuk, arra vigyázva, hogy ne forrjon fel.
Közvetlenül tálalás előtt meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.
Tökfőzelék
Hozzávalók:
- 2 kg főzőtök
- 1 fej hagyma
- 1 csokor kapor
- só (ízlés szerint)
- 2 evőkanál tejföl
- ecet (ízlés szerint)
- 4 evőkanál olaj (olíva az igazi)
- 1 teáskanálnyi piros paprika (édes)
- 2 - 3 evőkanál liszt
Elkészítése:
A tököt megmossuk, megpucoljuk. Négyfelé vágjuk, kanállal a magját kikaparjuk és egy nagy tálba lereszeljük.
A hagymát megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk és a forró olajban üvegesre pirítjuk, egy kevés ideig hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a piros paprikát vigyázva, hogy ne égjen meg. Miután szép piros szint váltott hozzáadjuk a lereszelt tököt az apróra vágott kaprot és felöntjük vízzel. Körülbelül 15 percig főzzük, közben kavargatjuk, és végül hozzáadjuk a sót. A tejfölből és a lisztből egy kevés tej hozzáadásával habarást készítünk és belekeverjük a főzelékbe. Gyakori kevergetés mellett még körülbelül 5 - 10 percig főzzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: