Fakanál 40 cm 405
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 890 Ft
Egy jó minőségű fakanál kincset ér a konyhában és a tálalásnál. <Fakanál 40 cm 405> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A fakanál anyaga bükkfa. A fakanál előnye a fémkanalakkal szemben az, hogy nem karcoljuk meg vele az edény alját. A fakanál kiváló feltételekkel használható a bevonatós edényekbe való keverésnél.
Méretek: - fakanálfej vastagság: - 3 mm
- hosszúság: - 39,5 cm
- szélesség: - kanálfej: - 5,5 cm
- tömeg: - 0,035 kg
Cukkini ragus fettuccine
Hozzávalók 4 főre
- 500 g fettuccine tészta
- 1 kis fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 evőkanál olívaolaj
- 100 g füstölt szalonna, nagyon apró kockákra vágva
- 6 dl tejszín (nem főző)
- 3 dkg vaj (1 evőkanál)
- 1 tojás
- 1 dl. száraz fehérbor
- 4 szép cukkini
- 2 teáskanál lestyán
- 20 dkg csirkemell (kihagyható)
- parmezán sajt
Elkészítése:
A tésztát sós vízben fog keményre főzzük - vagyis nem főzzük agyon. Szűrjük le, a főzővízből egy merítőkanálnyit tegyünk félre. A hagymát a szalonnával együtt jól megpirítjuk, az utolsó 1-2 percben törjük hozzá a fokhagymát. Szórjuk meg lestyánnal. Ekkor öntsük rá a tejszínt, a főzőlevet, a bort, és forraljuk sűrűbbre. A végén keverjünk bele egy felvert tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Közben egy másik serpenyőben pirítsuk meg a csirkemellet (tetszés szerint fűszerezhető), majd szedjük ki. Öntsük a helyére a cikkekre vágott cukkinit, és pirítsuk le azt is. Só, bors a végén. A tejszínes szószt öntsük rá a cukkinire, keverjük hozzá a csirkemellet, majd a kifőtt tésztával tálaljuk, parmezán sajttal megszórva.
Bolognai spagetti
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg sovány marhahús
- 40 dkg száraztészta
- 15 dkg paradicsompüré
- 4 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- 1 evőkanál cukor
- bazsalikom
- oregano
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsuk őket együtt. Keverjük a húshoz a paradicsompürét és a cukrot, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánoval, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve pároljuk puhára. A tésztát főzzük ki, és szűrjük le. Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk az így elkészített húst és szórjuk meg reszelt sajttal.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: