Indukciós fazék gránit bevonattal 6,7 literes 201638 AMB
Fogyasztói ár: 21,650 Ft
Az Indukciós fazék gránit bevonattal 6,7 literes 201638 AMB anyaga 1,5 mm vastag alumínium ötvözetből kialakított forma. A fedő hőálló üveg. Belső felülete gránitbevonattal kezelt. Szilikon hatású fogantyúkkal van felszerelve. Hővezető alja, biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. Gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós (gerjesztéses), halogén és fatüzelésű kályhán (tűzhelyen) egyaránt használható. Mosogatógépbe rakható. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. Könnyen tisztítható.
Figyelem, űrtartalom = az edény színültig töltve!
Méretek: - átmérő belső: - 27,8 cm; - külső: - 28,5 cm; - fülekkel: - 42,5 cm
- magasság belső: - 11,5 cm; - külső: - 12,5 cm; - fedővel: - 19,5 cm
- tömeg fedővel: - 2,065 kg; - fedő nélkül: - 1,335 kg
- űrtartalom: - 6,700 liter
Csiki gulyás
Hozzávalók:
- 40 dkg marhabélszín
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- kömény
- fél kg savanyú káposzta
- 3 dkg rizs
- tejföl
Elkészítése:
Egy nagy fej hagymát felkockázzuk és a zsírban fedő alatt megpirítjuk. Rászórjuk a paprikát, a fokhagymát, a felkockázott húst és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Mikor a hús félig megpuhult, beletesszük a savanyú káposztát, a megmosott rizst és a káposzta só tartalmától függően sózzuk. Az egészet fedő alatt puhára főzzük és tejföllel bőven megöntözve tálaljuk.
Szarvas gulyásleves
Hozzávalók:
- 60 dkg szarvashús (lábszár)
- 60 dkg burgonya
- 10 dkg zsír, vagy olíva olaj
- 10 dkg hagyma
- 8 dkg paradicsom
- 1 zöldpaprika (télen 2 evőkanál lecsó)
- 2 dkg fűszerpaprika
- csipetke
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- só ízlés szerint
- 1 kiskanál petrezselyemzöld
Elkészítése:
A szarvashúst kockákra vágjuk. A zsírban, vagy olajban megpirítjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, majd beletesszük a paprikát. Elkeverjük, majd rádobjuk a húst, sózzuk és tovább pirítjuk. Néhány perc múlva hozzáadjuk a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és nagyon kevés vizet, majd lefedve kis lángon pároljuk. Időnként megkeverjük, és kevés vizet öntünk utána. Fél óra múlva hozzátesszük a krumplit, a zöldpaprikát és a paradicsomot (ezek mindegyike kockákra van vágva). Felöntjük 1,5 liter vízzel és készre főzzük. Az utolsó 10 percben belefőzzük a csipetkét. Megszórjuk zöldpetrezselyemmel és forrón tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: