Kalács és kenyérsütő forma kerámiabevonattal 003016 DAJ
Származási ország: Lengyel
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 5,450 Ft
A kerámia bevonatos kalács és kenyérsütő forma anyaga 0,5 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, préseléssel alakra formázva, majd kerámia bevonattal kezelve, kizárva minden nemű forrasztást vagy hegesztést. Kenyerek és kalács típusú sütemények készítésére kiválóan alkalmas.
Figyelem, a sütőforma külső színezése váltózó (bordó, zöld, kék, barna).
Méretek: - hosszúság alsó belső: - 28 cm; - felső belső: - 30 cm
- hosszúság alsó külső: - 29,5 cm; - felső külső: - 33,3 cm
- szélesség alsó belső: - 11 cm; - felső külső: - 14 cm
- szélesség alsó külső: - 13 cm; - felső külső: - 16,7 cm
- magasság belső: - 7 cm; - külső: - 7,1 cm
- tömeg: - 0,280 kg
- űrtartalom: - 2,5 liter
Kakaós kalács
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál cukor
- csipet só
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag szárított élesztő (32 g)
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaó por
- 1-1,5 dl langyos tej (gyúrás függvénye)
- 1 bő evőkanál étolaj
- 1 tojás
- a tetejére 1 tojás (a kenéshez)
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, élesztővel, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, majd alaposan összegyúrjuk a tojással és annyi tejjel, hogy egy könnyű, lágy tésztát kapjunk, de a kezünkhöz ne ragadjon. A tésztát kétfelé vesszük és az egyik feléhez adunk egy fél evőkanál étolajat, mellyel alaposan átdagasztjuk. A másik feléhez adjuk a kakaóport, belegyúrjuk, majd a másik fél evőkanál olajjal ezt is átdagasztjuk.
A tésztákat letakarva 15 percig pihentetjük. Pihentetés után kb. 35×40 cm téglalappá nyújtjuk. A kakaós lapra ráfektetjük a fehér lapot, és mint a bejglit feltekerjük.
A rudat félbe hajtjuk és összefonjuk. Egy keskeny sütőformát kibélelünk sütőpapírral és a fonatot beletesszük, majd 30-40 percig ismét pihentetjük, majd a tetejét megkenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Krumplis házikenyér
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 30-40 dkg főtt, áttört krumpli
- 3 dkg só
- 4 dkg élesztő
- 5 - 6 dl víz
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál tejpor
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. A puhára főzött burgonyát meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni, és utána a langyos átszitált liszttel egy nagyobb méretű tálban összedolgozzuk. Az élesztőt 1 dl vízzel, a cukorral és a tejporral összekeverjük és kelni hagyjuk 10-15 percig. Ezután ráöntjük a burgonyás lisztre és összedolgozzuk a megkelt élesztővel. Vízben feloldjuk a sót, fokozatosan hozzáöntjük a liszthez és megkezdjük a dagasztást. A dagasztás végén a tésztába beledolgozzuk az olajt. Akkor lesz jó a tészta, ha kezünkről és az edény oldaláról könnyen elválik, és az állománya közepesen kemény.
A tésztából cipót formázunk, a tetejét meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, közepesen meleg helyre tesszük, és 3 órát kelesztjük. Ez után ismét átgyúrjuk, tetszés szerint formázzuk, tepsibe helyezzük, majd 60 percig pihentetjük. Ez után tojással megkenjük, 3-4 helyen késsel bevágjuk és közepes erősségű tűzön 50 - 60 percig lassan sütjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: