Gázzsámoly állvánnyal 26×26 cm 643/913-ITL
Fogyasztói ár: 9,990 Ft
A gázzsámoly állvánnyal 26×26 cm feladata, hogy a tüzelőanyag és a levegő keveredéséről, majd elégetéséről gondoskodjon a lehető legnagyobb hőhatásfokkal, biztonsággal, környezetkímélő és energiatakarékos üzemmódot biztosítva. A gázzsámoly vasöntvényből készül, tömör kivitelű és hő-elemes égésbiztosítással ellátott, PB gázzal és földgázzal üzemel. A gázzsámoly magas teljesítménye alkalmassá teszi a folyadékféleségek melegítését, forralását, ételek készítését. A gázzsámoly különösen jól használható bográcsozáskor, disznótorokon, lekvár főzéshez, háztáji gazdaságokban állateledel elkészítésére, stb. A gázzsámoly szabadtérben és zárt térben (pl. nyári konyha) egyaránt üzemeltethető amennyiben gáznyomás-kiegyenlítővel szereljük fel, mivel biztonsági csappal is el van ellátva.
Tisztítása: - használat után hagyja lehűlni, majd nedves ruhával törölje át.
Méretek: - hosszúság: 26 cm; - gázcsappal együtt: 35,50 cm
- szélesség: 26 cm
- átmérő: - 17 cm
- magasság lábakkal: - 12,50 cm
- gázrózsa átmérő: 12 cm
- tömeg állvánnyal: 2, 10 kg
A gázzsámoly állvánnyal 26×26 cm technikai adatai:
- gáz: propán - bután (PB gáz) G30, G31
- gáznyomás: 28-30 mbar
- készülék kategória: I3B/P (30) = 276 g/óra
- kimeneti teljesítmény: 3 kW
- gáz tömegáram: 220g/h
- fogyasztás: 276 g/h
- a PB gázzal működtetett gázzsámoly estében nyomáscsökkentő használata kötelező.
Pusztapörkölt
Hozzávalók:
- 500 g sertéslapocka
- 50 g vöröshagyma
- 50 g sertés zsír vagy szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 g pirospaprika
- só ízlés szerint
- törött bors, ízlés szerint
- majoránna, ízlés szerint
- 500 g burgonya
- 2 dl fehér bor
- 150 g paradicsom
- 150 g zöldpaprika
Elkészítése:
A hozzávalók közt itt elsőnek a magyar pásztorok hagyományos ma is kapható és használatos főzőalkalmatosságát, a bográcsot kell említenünk. A szabad-tűz fölé akasztható, félgömb alakú vasedényben kell a pusztapörköltet készíteni főként azért, mert a szabad-tűz utánozhatatlanul finom ízt ad a benne fövő ételnek!
A húst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A bográcsban zsírt olvasztunk, az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk benne. Beletesszük a pirospaprikát, a húst, a hagymát és a többi fűszert, majd kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, amíg a hús puhulni kezd. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, és készre főzzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: