Szilikon kuglófsütő forma 28 cm-es 059653-TOR
Fogyasztói ár: 9,990 Ft
A szilikon kuglóf sütőforma ma már a magyar konyha sajátos és nélkülözhetetlen tartozéka. A kuglófsütő forma elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, célszerűsége pedig vitathatatlan. Anyaga 1 mm vastag szilikon. Hőálló tartománya +220 °C és –40 °C között van. Mosogatógépben mosható.
Méretek: - átmérő alsó belső: 14 cm; - felső belső: 22 cm
- átmérő alsó külső: 16 cm; - felső külső: 28 cm a füleknél
- magasság belső: 10,50 cm; - külső: 10,70 cm
- tömeg: 0,205 kg
- űrtartalom: 2,50 liter
Kürtő méretei: - átmérő alsó: 7 cm; - felső: 5 cm
- magasság: 9,50 cm
Csokoládés kuglóf
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőport
- 25 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 dl étkezési olaj (olíva Bertolli)
- 4 közepes tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tábla Katica torta bevonó (mást ne használjunk, mert lesüljed) vagy 4 evőkanál kakaó
- vaj, liszt a forma előkészítéséhez
Elkészítése:
A sütőt melegítsük 150 - 160 °C-ra. A sütőporos liszthez keverjük hozzá az apró kockákra vágott csokoládét. A tojásokat keverjük el (habverőt használjunk) a cukorral tejjel, olajjal, majd adjuk hozzá a lisztes keveréket. A kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntsük bele az elkészített masszát és sütőtől függően 20 percig takarékon, majd közepes fokozatra állítva 35-40 perc alatt süssük készre (közben végezünk tű próbát). Ha kakaóval készítjük, akkor a massza 2/3 rakjuk, bele a formába a többibe keverjünk kakaópórt így szép márványos lesz.
Tanácsok:
Azért használjunk Katica bevonót, mert az összes többi csoki lemerül a kuglóf aljába a fajsúlyuk végett és alig lehet kiszedni a formából. Ha kakaósan készítjük, vigyázzunk, nehogy hamarabb kivegyük a sütőből mivel, hogy sötétebb a színe. Feltétlenül készítsünk tű próbát.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: