Öntöttvas gázzsámoly 30×30 cm 3,50 kw 006/006-OMC
Gyártó: OMAC Itália
Származási ország: Olaszország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Származási ország: Olaszország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Fogyasztói ár: 14,850 Ft
A gázzsámoly feladata, hogy a tüzelőanyag és a levegő keveredéséről, majd elégetéséről gondoskodjon a lehető legnagyobb hőhatásfokkal, biztonsággal, környezetkímélő és energiatakarékos üzemmódot biztosítva. A gázzsámoly ha jó minőségű, nagy teljesítményű akkor kincset ér a bográcsozásnál, a disznóvágásnál, a kempingezésnél vagy a háztáji állatgazdálkodásnál. A gázzsámoly vasöntvényből készül, tömör kivitelű és hő-elemes égésbiztosítással ellátott, PB gázzal és földgázzal üzemel. A gázzsámoly magas teljesítménye alkalmassá teszi a folyadékféleségek melegítését, forralását, ételek készítését. A gázzsámoly különösen jól használható bográcsozáskor, disznótorokon, lekvár főzéshez, háztáji gazdaságokban állateledel elkészítésére, stb. A gázzsámoly szabadtérben és zárt térben (pl. nyári konyha) egyaránt üzemeltethető amennyiben gáznyomás-kiegyenlítővel szereljük fel, mivel a gáznyomás-kiegyenlítő biztonsági csappal is el van ellátva.
Tisztítása: - használat után hagyja lehűlni, majd nedves ruhával törölje át.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 30 cm; - gázcsappal együtt: 45 cm
- szélesség: 30 cm
- magasság lábakkal: 13 cm
- gázrózsa átmérő: 13 cm
- gázrózsa magasság: 5 cm
- tömeg állvánnyal: 2,93 kg
Technikai adatok:
- gáz: propán-bután (PB gáz) G30, G31
- gáznyomás: 30-37 mbar
- készülék kategória: I 3+
- kimeneti teljesítmény: 8,50 kW
- fogyasztás: 255 g/h (G-30); 250 g/h (G-31)
- a PB gázzal működtetett gázzsámoly estében a nyomáscsökkentő használata kötelező.
Erdélyi tokány
Hozzávalók:
2 kg marhafelsál
2 evőkanál sertés zsír
6 (hat) fej vöröshagyma
só, bors, ízlés szerint
Elkészítése:
A két kiló marhafelsálat vagdaljunk egyenlő, diónyi nagyságú darabokra. Egy bográcsba (ha bent a konyhába készítjük télvíz idején akkor egy lábasba) tegyük bele a zsírt forrni, s ha elég forró lett, rakjuk bele a megmosott pecsenyét, sózzuk meg, majd fedjük be a bogrács fedővel, és kis (lassú) tűzön hagyjuk párolódni egy jó óráig. Ha lesült a leve, egy kevés vizet öntsünk reá, hogy ne piruljon meg a hús, de ne is főjön bő lében. Ha elég puha a pecsenye, de még van rajta egy merítőkanálnyi lé, tegyünk bele a hat fej laskára (hosszára) vágott vöröshagymát, azzal is süssük egy negyed óráig, de egy csöpp vizet sem szabad többé reá önteni, ha már a hagyma benne van. Mikor piros lesz, és zsírig sül, de még nem ropog a hús és a hagyma, akkor van készen. Hosszúkás tálban (fatányéron), krumpli pürével vagy tarhonyával körítve tálaljuk. Egész Erdélyben ez a legkedveltebb sült húsok egyike. Juhhúsból és bárányhúsból is éppen így készül.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: