Üveg pároló edény 2,30 literes 340/245-AMB
Fogyasztói ár: 16,990 Ft
Az üveg pároló edény anyaga gránitbevonatos vegytiszta alumínium öntvény, jénai üveg és indukálható acélbetét. Három részből áll. Egy fazék, egy párolóbetét és egy üvegfedő. Gáz, elektromos, indukciós, üvegkerámia, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható. A több rétegből álló hővezető alja biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. Mosogatógépbe rakható.
Részletes méretleírás:
A lábas adatai:
- átmérő alsó belső: 15 cm; - felső belső: 20 cm
- átmérő alsó külső: 16,50 cm; - felső külső: 21 cm; - fülekkel: 35 cm
- magasság belső: 10 cm; - külső: 10,50 cm; - fedővel: 15 cm
- tömeg: 0,890 kg
- űrtartalom: 2,30 liter
A pároló üvegedény adatai:
- átmérő alsó belső: 17,50 cm; - felső belső: 20 cm
- átmérő alsó külső: 19 cm; - felső külső: 7,50 cm; - fülekkel: 26 cm
- magasság belső: 6,50 cm; - külső: 7,50 cm
- tömeg: 1,180 kg
- űrtartalom: 1,80 liter
Az edény együttes adatai:
- magasság fedő nélkül: 17 cm; - fedővel: 21,50 cm
- tömeg fedővel: 2,290 kg; - fedő nélkül: 2,070 kg
Erdélyi rakott káposzta
Hozzávalók:
50 dkg darált disznóhús
10 dkg füstölt kolbász
10 dkg húsos füstölt szalonna
80 dkg savanyú káposzta
15 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
sertészsír ízlés szerint
pirospaprika
bors
só
Elkészítése:
Két kanál zsiradékban pirítsuk sárgára az apróra vágott hagymát, tegyük bele a megtört fokhagymát, a darált húst, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kávéskanálnyi pirospaprikával, és visszafogott tűzön állandóan keverve pirítsuk 10-12 percig. A szalonnát vágjuk kis kockákra, serpenyőben hevítsük fel, adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, s pirítsuk együtt egy-két percig. A rizst főzzük félig puhára, és csurgassuk le. A káposztát pároljuk meg pároló edényben. Egy zsiradékkal kikent sütőedény aljába terítsük el a párolt káposzta harmadát, tegyük rá a szalonnás kolbászt, erre jön a káposzta, következő harmada meglocsolva a tejföl felével, arra a rizs, majd a pirított hús, végül pedig a maradék káposzta. A tetejét locsoljuk meg a maradék tejföllel meg az olvasztott zsírral, és közép meleg sütőben pároljuk készre. Ez körülbelül egy óra.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: