Króm gyümölcs és zöldségmosó kosár 24 cm 813022-AMB
Fogyasztói ár: 5,850 Ft
A Króm gyümölcs és zöldségmosó kosár 24 cm 813022-AMB rozsdamentes célból készült lyukacsos oldalú talpas, üreges félgömb alakú konyhai eszköz. Gyümölcsök, zöldségek, nyers húsok vízsugár alatti mosására, majd lecsöpögtetésére használható gyakorlatias edény. A kifőtt tésztaszűrésre is alkalmas. Mosogatógépbe rakható.
Részletes méretleírás:
- átmérő belső alsó: 10 cm; - külső: 22 cm
- átmérő belső felső: 22 cm; - külső: 24 cm; - füllel: 33 cm
- magasság belső: 11,50 cm; - külső: 13,50 cm
- tömege: 0,570 kg
- űrtartalom: 2 liter
Uborkasaláta
Hozzávalók:
2,5 kg salátauborka
1 kg vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
10 dkg kristálycukor
1 szál torma
3 babérlevél
0,5 dl 10 százalékos ecet
1 csapott evőkanál mustármag
1 teáskanál koriander
1 teáskanál őrölt fekete bors
- literes üvegenként csipetnyi nátrium – benzoát (befőzési tartósítószer)
Elkészítése:
Az uborkát megtisztítsuk, le is dörzsöljük, majd langyos vízben 30 percig beáztatjuk. Egyetlen homokszemnek sem szabad rajta maradnia. Ismételt öblítés után megszárítjuk. Héjastól legyaluljuk, vagy nagyon keskenykörökre aprítsuk. Hozzávegyítjük a megpucolt, lemosott és vékonyra karikázott vöröshagymát és megsózzuk. Lefedjük, és másnapig állni hagyjuk. A megmaradt sós léhez keverjük az ecetet, a cukrot és 5 dl vizet. Beleszórjuk a fűszereket (a torma, valamint a fokhagyma kivételével) és felforraljuk. Egy-két percnyi főzés után levesszük a tűzről és hagyjuk egy kissé lehűlni. Közben a megtisztított, megmosott és vékonyka hasábokra vágott tormát, a hámozott és forgácsokra vagdalt fokhagymát az üvegekbe dugdossuk, majd ráöntjük a nem túlforró salátalevet. Tetejére szórjuk a tartósítót és légmentesen lekötözzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: