Fűszernövény aprító kétkéses olló 802828-AMB-P
Fogyasztói ár: 3,650 Ft
A fűszernövény aprító kétkéses olló 802828-AMB-P kettő darab egymástól egyenlő távolságra elhelyezkedő önélező pengével és egy szilikonalapú műanyag munkapaddal rendelkezik. A vágó-pengék rozsdamentes acélból készültek. Ergonomikus fogantyúja csúszásmentes anyagból, a visszatoló rugó, amely megkönnyíti a vágást rozsdamentes acélból készült. Az alsó késekre erősített munkapad rendeltetése a vágódeszka kiváltása. Az aprító olló segítségével felgyorsítjuk a konyhai munkát, mint például a friss zöldhagyma, metélőhagyma, kapor vagy a saláta aprítása anélkül, hogy vágódeszkát használnánk.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépbe is mosható de nem ajánlott.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 23 cm; - vágópengék hossza: 9 cm; - fogója: 12 cm
- szélesség: - penge+munkapad: 3,50 cm; - penge szélesség: 3 cm; - munkapad szélessége: 5,20 cm
- pengék közötti távolság: 1,40 cm (14 mm)
- tömege: 0,120 kg
Babgulyás füstölt csülökkel
Hozzávalók:
50 dkg tarkabab
25 dkg burgonya
1 db füstölt csülök, kb. 80- 100 dkg
3 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
1 zeller
1 csomó zöldség zöldje
A rántáshoz:
1 fej közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
3 evőkanál liszt
- só, bors, majoránna, kakukkfű, szurokfű, bazsalikom, Borsika fű
A csipetkéhez:
1 tojás, csipet só, olaj, és annyi liszt amennyit a tojás felvesz, és kemény tésztát gyúrunk
Elkészítése:
A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel mindkettőt odatesszük főni, amikor félig megfőtt a bab, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát, a füstöltcsülköt kivesszük, és apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe és tovább főzzük. Amikor majdnem megpuhult a bab meg a zöldségfélék, na meg a csülök, ekkor kezdjük fűszerezni. Először megsózzuk, teszünk bele egy csipet kakukkfüvet, egy csipet szurokfüvet, bazsalikomot, majoránnát, Borsika füvet, borsot és zöldség levelet. Ezután csinálunk egy magyaros rántást (hagyma fokhagyma meg pirospaprika) és berántjuk. Csipetke tésztával gazdagíthatjuk, és készre főzzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: