3,60 L szürke zománcozott fazék 610881-DAJ
Fogyasztói ár: 5,650 Ft
A 3,60 L szürke zománcozott fazék 610881-DAJ anyaga 1 mm vastag acéllemez. A zománcozott fazék gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, az-az gerjesztéses, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható. Sütőbe, kemencébe is tehető!
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben is mosható.
Figyelem! - Mikrohullámú sütőbe tilos a használata!
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 20 cm
- átmérő külső: 20,30 cm; - felső peremnél: 22,30 cm; - fülekkel: 27,50 cm
- a tűzhelyre felfekvő aljának átmérője: 16,50 cm
- magasság belső: 12,60 cm; - külső: 13 cm
- tömege: 0,750 kg
- űrtartalom: 3,95 liter színültig töltve
Tárkonyos bárányleves
Hozzávalók:
30 dkg báránycomb
10 dkg vöröshagyma
10 dkg sárgarépa
10 dkg zöldborsó
5 dkg gyökér
5 dkg zellergumó
5 dkg gomba
1 db fehér paprika
1 dl tejszín
1 db citrom
3 dkg liszt (+ 5 dkg a galuskához)
1 db tojás
- só, bors, tárkony, tárkonyecet
- citromlé, ízlés szerint
Elkészítése:
A bárányhúst és a zöldségeket 0,5-1 cm-es kockákra, a vöröshagymát finomra vágjuk. Kevés olajban a hagymát üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a megmosott bárányhúst és a zöldségeket. Fűszerezzük ízlés szerint és öntsük fel vízzel, majd kevergetve pároljuk puhára. Mikor a hús már majdnem puha, akkor a liszttel készített tejszínes habarással behabarjuk és felforraljuk a levest. Levesbetétként a tojásból és az 5 dkg lisztből készített apró galuskát adhatjuk. Citromlével, tárkonyecettel ízesítjük, forrón tálaljuk citromszeletekkel díszítve.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: