G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Üvegburás citromtartó 12,50 cm DAJ 453981

Üvegburás citromtartó 12,50 cm DAJ 453981
Gyártó: DAJAR
Származási ország: Lengyelország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,650 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Üvegburás citromtartó 12,50 cm DAJ 453981 Üvegburás citromtartó 12,50 cm DAJ 453981 Üvegburás citromtartó 12,50 cm DAJ 453981
Az üvegburás citromtartó 12,50 cm DAJ 453981 a vágott gyümölcsök, zöldségek és sütemények tárolására kialakított tartó eszköz. A citromtartó anyaga átlátszó és sötétített üveg. Mivel a búra átlátszó üvegből készült, felemelése nélkül is láthatjuk, hogy mi van alatta. Tökéletesen védi a citrusféléket, félbevágott gyümölcsöket, zöldségeket, süteményeket a kiszáradástól, aromavesztéstől, penésztől és a rovaroktól, mert megakadályozza a levegő be és kiáramlását a búra alól. Ez nemcsak a megjelenésüket, hanem az ízüket is befolyásolja. Ezen kívül az üvegbúra megakadályozza a vágott gyümölcs jellegzetes illatának távozását, minek köszönhetően a hűtőben tárolt egyéb termékek nem változtatják meg az illatukat. Nem csak az otthoni, hanem a vendéglátó és szállodai egységek számára is hasznos, mutatós tároló.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben is mosható.
 
Részletes méretleírás:
- átmérő tányér: 12,50 cm
- átmérő üvegbúra: 9,20 cm
- magasság tányér: 1,43 cm
- magasság üvegbúra: 11 cm
- tömeg: - egybe: 0,430 kg; - tányér: 0,175 kg; - üvegbúra: 0,255 kg
 
Bukaresti sütemény
 
Hozzávalók:
A piskótához:
 40 dkg cukor
 40 dkg liszt
   8 tojás
   8 evőkanál víz
   2 evőkanál kakaópor
   1 sütőpor
 
A krémhez:
 30 dkg vaj
 25 dkg cukor
   6 dl tej
   1 vaníliás pudingpor
   1 csokis pudingpor
   5-6 csepp zöld színű mandula aroma, vagy zöld színű ételfesték
 
A sziruphoz:
 6 evőkanál cukor
 4 dl víz
 - fisztik aroma vagy rum
 
A tetejére:
 20 dkg porcukor
   3 tojásfehérje
   3 evőkanál kakaó
 
Elkészítése:
A tojás sárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük, kanalaként hozzáadagolva a vizet. A tojások fehérjét a maradék cukorral felverjük kemény habnak, a tojás sárgához hozzákeverjük az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk a keményre vert habbal. Előmelegített sütőben, 26 x 36 cm tepsiben 180 fokon megsütöm. Kihűlés után három lapra szeljük.
A krémhez külön megfőzzük 3 dl tejben a csokis pudingot, a többi tejben a vaníliásat, melyet a végén mandulaaromával ízesítünk, színezünk. Amíg hűlnek a pudingok, a vajat kikeverjük a porcukorral, megfelezzük, felébe a csoki puding, a másik felébe a zöld színű.
Elkészítjük a szirupot: - a vízben elkeverjük a cukrot, fisztik aromával vagy rummal ízesítjük.
Az egyik piskóta lapot tálcára helyezzük, megöntözzük a szirup harmadával, rákenjük a csokis krémet, ráemeljük a másik lapot, meglocsoljuk sziruppal, rá a másik krém, a legfelső lapnak is meglocsoljuk a vágott felületét, majd rátesszük a süteményre. A tetejére a tojásfehérjét felverjük a porcukorral kemény habnak, hozzákeverjük a kakaót, és szépen behúzzuk vele a süteményt, főzött fondant-al vonjuk be és tetszés szerint díszítjük.
 
Fondant főzése
 50 dkg cukor
   2 dl víz
   1 kiskanál ecet
A cukrot a vízzel lassú tűzön felfőzzük. Ha felforrt a lángot mérsékeljük és gyöngyözve forraljuk tovább. Ha kis hab keletkezik rajta, szedjük le egy vízbe mártott kanállal, majd mossuk körbe egy vizes ecsettel. Tegyük bele az ecetet, ez azért szükséges, hogy nem engedi visszakristályosodni a főzetet. Cukor-hőmérővel ellenőrizzük, addig főzzük, amíg eléri a 115 fokot. Ha nincsen cukorhőmérő, akkor tíz perc lassú főzés után, vegyünk ki egy keveset egy kanállal, hagyjuk kicsit hűlni, aztán két ujj között próbáljunk meg szálat húzni, ha sikerült, akkor elég sűrűségű a fondant, ha nem tovább főzzük, amíg szálat tudok húzni.
Amikor kész van, ízesíthetjük, csokival, (kb. 150 g csoki), de lehet, instant kávéval stb. attól függ, milyen színű fondant-ot szeretnénk készíteni.
Az egészet áttöltjük egy előzőleg fagyasztóba tartott tálba, (ez azért. hogy hamarabb lehűl) és folyamatosan keverjük, amíg langyosra hűl a máz. Ekkor már önthetjük az előre elkészített sütemények tetejére. Ha munka közben megvastagszik, vízgőz fölött visszamelegíthetjük.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: