Karalábévájó rozsdamentes 102050-GTX
Fogyasztói ár: 1,250 Ft
A karalábévájó rozsdamentes GTX anyaga rozsdamentes acél. A karalábévájó segítségével kis golyókat vájhatunk zöldségekből köretnek, vagy gyümölcsökből gyümölcssalátának. Formázhatunk vajgolyókat, vagy mintákat vájhatunk gyümölcsökbe díszítés gyanánt. A karalábévájó éles pereme biztosítja, hogy a keményebb zöldséget, mint a sárgarépa, burgonya ugyanolyan könnyedséggel vágja, mint a dinnyét, karalábét, cukkinit, zellert, uborkát stb.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépbe is mosható, de nem ajánlott.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 17 cm
- vájófej átmérő: 3 cm; - markolat átmérő: 2,15 cm
- magasság: 1,30 cm
- tömeg: 0,050 kg
Darált hússos töltött karalábé
Hozzávalók 2 főre:
180 g darált sertéshús
180 ml zöldségalaplé
50 g főtt rizs
2 db közepes karalábé
2 gerezd fokhagyma
2 ek. étolaj
1 db tojás
- fél fej vöröshagyma (120 g/fej)
- fél csokor petrezselyem
- só, bors
A mártáshoz
1 ek. étolaj
1 mk. fokhagymapor
150 ml habtejszín
200 ml zöldségalaplé
1 csokor kapor
1 tk. étkezési keményítő
- fél fej vöröshagyma (120 g/fej)
- só, bors
Elkészítése:
A karalábékat megtisztítjuk, levágjuk a kalapjukat, majd egy karalábévájó segítségével kivágjuk a húsukat, amit apró darabokra vágunk. Az apróra vágott vörös hagymát és fokhagymát, valamint a karalábé húsát 4-5 perc alatt üvegesre pirítjuk az olajon. Sózzuk, borsozzuk, majd összegyúrjuk a darált hússal, a főtt rizzsel, az apróra vágott petrezselyemmel és a tojással, majd beletöltjük a karalábékba. Egy tepsibe rakjuk őket, aláöntjük az alaplevet, lefedjük alufóliával, és berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 45-55 percre.
Ha maradt meg a töltelékből, kisebb golyókat gyúrunk belőlük, egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük őket, és félrerakjuk tálalásig.
A mártáshoz olajt hevítünk egy gyorsforralóban, és megdinszteljük benne a nagyon apróra vágott vöröshagymát, majd mehet rá só, bors és fokhagymapor. Felöntjük a tejszínnel és az alap lével, beleszórjuk az apróra vágott kaprot, majd egyet forralunk rajta. A keményítőt pici hideg vízzel kikeverjük, hozzáöntjük a mártáshoz, és folyamatos kevergetés mellett még egyszer felforraljuk.
Mikor megpuhultak a karalábék, levesszük a fóliát, és 15-20 percet még pirítjuk őket a sütőben, majd a mártással (és a húsgolyókkal együtt) tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: