Tejhabosító és kávékészítő 350 ml 124036-AMB-CSM
Fogyasztói ár: 4,990 Ft
A tejhabosító és kávékészítő 350 ml 124036-AMB-CSM tégelye boroszilikát hőálló üveg, az-az jénai, míg a zárható fedő rozsdamentes acélból és bakelitből készült. A habosító rúdja a sűrű szövésű szitával és a füles tégelytartó rozsdamentes acélból való. A tejhabosító és kávékészítő a tejszín, tej és a kávé habosítására használható dugattyús termék. Készíthető benne tea, vagy akár lágy kávé is.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben is mosható, de nem ajánlott.
Figyelem: - űrtartalom = az üveg tégely (edény) színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 6,30 cm; - külső peremmel: 6,77 cm; - kiöntőnél: 8,30 cm
- magasság belső: 13,10 cm; - külső: 15 cm; - fedővel: 18,70 cm
- tömeg: 0,300 kg
- űrtartalom: 0,350 liter
Latte macchiato
A latte macchiato az egyik legszebb kávéköltemény. A felhabosított tejet magas falú üvegpohárba töltjük, várunk egy picit, amíg a tejhab könnyű szerkezetéből eredően különválik a tejtől és finoman ráöntjük az eszpresszót, így a különböző rétegek szépen elkülönülnek egymástól. A macchiato szó egyébként olaszul foltos tejet jelent, mivel a tejhab tetején egy kis barna folt jelzi, ahol a kávét a tejhabra csorgattuk. A latte macchiato azonban nem csak szép, hanem finom is, mivel a meleg tej és tejhab egyedülállóan krémes ízt kölcsönöz a kávénak.
Hozzávalók:
- eszpresszó
100-200 ml hideg tej
Elkészítése:
A friss, hideg tejből tejhabot készítünk, majd egy magas falú üvegpohárba töltjük. Elkészítjük az eszpresszót, majd a tejen keresztül lassan a pohárba töltjük úgy, hogy végül három réteg képződjön: alul a forró tej, majd a kávé, legfelül pedig a tejhab.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: