G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Indukciós wok gránitbevonattal 28 cm 485903-BQT

Indukciós wok gránitbevonattal 28 cm 485903-BQT
Gyártó: BANQUET-EUROPE
Származási ország: Csehország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 11,450 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Indukciós wok gránitbevonattal 28 cm 485903-BQT Indukciós wok gránitbevonattal 28 cm 485903-BQT Indukciós wok gránitbevonattal 28 cm 485903-BQT
Az indukciós wok anyaga alumínium ötvözet. Gránit bevonattal kezelt mindkét felülette. Szilikonhatású műanyag nyéllel van felszerelve. A tapadásmentes gránit bevonat rendkívül kemény és karcálló. Magas hővezető képessége gyors és gazdaságos főzést biztosít. Sokáig megtartja a hőt. Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós és fatüzelésű kályhán egyaránt használható. Könnyen tisztítható. Mosogatógépbe rakható.
Figyelem!
- A gránitbevonatos felületet ne tisztítsa drótmosogatóval vagy durva szemű tisztítószerrel, nehogy megsértse a bevonatot. Az odaégett ételt ne kaparja éles tárggyal, hanem áztassa be, majd mossa le. Kizárólag fa vagy műanyag eszközöket használjon. Így nem karcolja meg a felületet. Főzéskor a tűzhelylap átmérője nem lehet nagyobb, mint a serpenyő átmérője. Gáztűzhelyek esetén a láng csak az edény alját érje. Az edényt üresen nem szabad felmelegíteni!
 
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 19 cm; - felső belső: 28 cm
- átmérő alsó külső: 17,80 cm; - felső külső: 29 cm
- átmérő fogantyúval: 47,70 cm
- magasság belső: 7,85 cm; - külső: 7,93 cm
- tömeg: 0,980 kg
- űrtartalom: 2,70 liter
 
Zsülien répa almával, hagymás krumpli csíkokkal és fokhagymás marhaszelettel
 
Hozzávalók:
 300 g vékony marhaszelet
 500 g burgonya (kemény)
     1 hagyma
     2 répa
     1 savanykás alma
     2 gerezd fokhagyma
     1 citrom
  4-5 evőkanál vaj
- frissen reszelt szerecsendió
- curry (szósz)
- fahéj
- ánizs (por)
- cukor vagy méz
- frissen őrölt feketebors
- só ízlés szerint
 
Elkészítése:
A krumplit hámozzuk meg, majd reszeljük vékony csíkokra. A lereszelt krumpliból kézzel nyomjuk ki a levet, majd kavarjuk el a felaprított hagymával. A répát és az almát hámozzuk meg, majd a répát vágjuk vékony szálakra (zsülien), az almát pedig kicsi darabokra.
Egy forró serpenyőbe (wok) tegyük a hagymás krumplit, sózzuk meg alaposan, majd szórjuk meg némi frissen őrölt feketeborssal és frissen reszelt szerecsendióval. Állandó kavargatás mellett pirítsuk puhára. Alkalmanként adjunk hozzá 2-3 teáskanálnyi vajat, összesen kb. 1-1,5 evőkanálnyi vaj kerül a krumpliba.
Egy másik serpenyőbe tegyük a répát és az almát 1,5-2 evőkanálnyi vaj kíséretében. Enyhén sózzuk, 2-3 csipet cukorral, csipet frissen őrölt szerecsendióval, csipet ánizzsal, ½ teáskanálnyi fahéjjal és ½ teáskanálnyi curryvel fűszerezzük. Közepes hőmérsékleten hagyjuk sülni.
Végül ismét egy újabb serpenyőben közepes hőmérsékleten olvasszuk meg az egy megmaradt evőkanálnyi vajat. Tegyük bele a vékony marhaszeleteket, s amíg az egyik oldalán sütjük, fűszerezzük sóval és borssal, majd szórjuk meg vékony szeletekre vágott fokhagymával. Süssük meg a hús másik oldalát is, úgy, hogy ekkor a fokhagyma is halvány színt kapjon.
Tálaláskor a kétféle köretet 1-1 szelet hússal rendezzük el a tányéron.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: