G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Tésztavágó - tésztanyújtó gép 2-6 mm 275818-BQT

Tésztavágó - tésztanyújtó gép 2-6 mm 275818-BQT
Gyártó: BANQUET-EUROPE
Származási ország: Csehoerszág
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 11,650 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Tésztavágó - tésztanyújtó gép 2-6 mm 275818-BQT Tésztavágó - tésztanyújtó gép 2-6 mm 275818-BQT Tésztavágó - tésztanyújtó gép 2-6 mm 275818-BQT
A tésztavágó - tésztanyújtó gép segítségével nagyon egyszerű elkészíteni a metélt tésztát. Ez a gyakorlatias konyhai termék maximum 14 cm széles tésztát nyújt, 1 és 9 mm közötti vastagsággal. 2 és 5,80 mm széles metéltet készít. A tésztanyújtó és tésztavágó gép anyaga rozsdamentes nemesacél.
Használata: - A tésztagépet a munkafelületre kell rögzíteni. Majd elkezdhetjük a tésztát nyújtani a következőképpen: a tésztát felülről igazítsuk a sima hengerek közé, miközben a hajtókart lassan tekerjük. A nyújtott tészta vágásához helyezzük fel a vágó egységet a gépre. Majd a kinyújtott tésztát igazítsuk a vágóhengerek valamelyike közé, és lassan tekerjük a kart.
Tisztítása: - Használat után a tésztagépet a termék dobozában mellékelt szétszerelési útmutató szerint szét kell szedni. Majd meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépbe nem mosható!
 
Részletes méretleírás:
Munkapad:
- hosszúság: 17,50 cm
- szélesség: 10,50 cm
- magasság: 5,50 cm
- tömege: 1,19 kg
A készülék összeszerelve:
- hosszúság: 19,50 cm
- szélesség: 19,50 cm
- magasság: 16 cm
- tömege: 2,245 kg
 
Tésztakészítés recept
 
Egy mély tálban kézzel keverjünk el 2 egész tojást 0,6 dl vízzel és dolgozzuk össze 35 dkg liszttel. Amikor az összes lisztet felvette, tegyük ki egy nagy méretű deszkára, és alaposan gyúrjuk össze. A gyúrásnál sem időt, sem fáradságot nem szabad kímélni, hogy a tészta kemény és szívós legyen. Ha túl kemény lenne, adjunk hozzá még egy kis vizet, de vigyázzunk, hogy ne lágyítsuk ki. A hígítást ne hamarkodjuk el, mert a gyúrás során folyamatosan lágyul. A kifőtt tészta alapanyaga akkor jó, ha gyúrás közben leválik a kézről, és apró hólyagok láthatók rajta. Sót ne tegyünk bele, mert az lágyítja, inkább a fövő vizét sózzuk erősebben. Ha készen vagyunk a kidolgozással, vágjuk ketté, formáljunk belőle két kis cipót, és egy konyharuhával letakarva 10 percig pihentessük, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak. Utána lisztezzük be a gyúró deszkát, és az egyik cipót nyújtsuk kerek lappá, majd szórjunk a tészta tetejére is kevés lisztet, és nyújtsuk tovább. Nyújtó gép használatánál is szórjunk lisztet a tésztára. Ehhez minél kevesebb lisztet használjunk, hogy főzés közben ne legyen a tészta ragacsos.
 
Bolognai spagetti
 
Hozzávalók (4 személyre):
 40 dkg sovány marhahús
 40 dkg száraztészta
 15 dkg paradicsompüré
 10 dkg sajt
   4 evőkanál olaj
   2 fej vöröshagyma
   2 gerezd fokhagyma
   1 evőkanál cukor
 - bazsalikom
 - szurokfű
 - őrölt bors
 - só
 
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsuk őket együtt. Keverjük a húshoz a paradicsompürét és a cukrot, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, szurokfűvel, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve pároljuk puhára. A tésztát főzzük ki, és szűrjük le. Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk az így elkészített húst és szórjuk meg reszelt sajttal.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: