G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Gránit mozsár 11×9 cm 082910-TOR

Gránit mozsár 11×9 cm 082910-TOR
Gyártó: TORO
Származási ország: Csehország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 8,450 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Gránit mozsár 11×9 cm 082910-TOR Gránit mozsár 11×9 cm 082910-TOR Gránit mozsár 11×9 cm 082910-TOR
A gránit mozsár anyaga mélységi ultrabázisos 45% alatti szilíciumtartalmú magmás (vulkanikus) kőzet.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!
 
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 6 cm, - külső: 7 cm
- átmérő felső belső: 8 cm, - külső: 11 cm
- magasság belső: 5 cm, - külső: 9 cm
- tömeg: 1,055 kg
- űrtartalom: 0,188 liter
 
Törő rúd:
- hosszúság: 12,50 cm
- átmérő: - törő fejnél: 3 cm, - középen: 2,50 cm, - felül: 2 cm
- tömeg: 0,240 kg
 
A mozsár és a törő rúd össztömege: 1,295 kg
 
Worcestershire szósz
 
Hozzávalók: 
  4 evőkanál liszt
  5 dkg kurkuma gyökér
  2 dkg őrölt fehér bors
  2 dkg őrölt koriander
  1 dkg őrölt szegfűbors
  1 dkg mustárliszt
  1 dkg őrölt köménymag
  1 dkg pirospaprika
  1/2 citrom leve
- csipet cukor
- zsír
- só
 
Elkészítése:
A lisztből és a zsírból rántást készítünk. Vízzel felöntjük és megsózzuk (ha van csont lé, azzal öntsük fel.) Hozzáadjuk a maradék fűszereket, és 10 percig együtt forraljuk. Átszűrjük, citromlével ízesítjük, kevés cukrot teszünk bele. 
Sűríthetjük, vagy ízesíthetjük paradicsompürével, szójával és sokféle más fűszerrel (pl. cukor, só, citrom, szegfűbors, szegfűszeg, babérlevél, chili, fokhagyma, szerecsendió, koriander, mogyoróhagyma, tamarind gyümölcs, rum, sherry). Attól függően, mihez tálaljuk. A legkülönbözőbb levesek, mártások ízesítésére, fűszerezésre, asztali fűszerként használatos. Ha nincs kurkumagyökerünk, gyömbérrel helyettesíthetjük. Nem ugyanaz, de sebaj. Fehérmustármagot használjunk, ha nincs mustármag lisztünk, a magokból mozsárral csináljunk lisztet. A borsót, és a köménymag is jobb, ha frissen őröljük.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: