G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Ananász szeletelő és hámozó 526446-BQT

Ananász szeletelő és hámozó 526446-BQT
Gyártó: BANQUET-EUROPE
Származási ország: Csehország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,650 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Ananász szeletelő és hámozó 526446-BQT Ananász szeletelő és hámozó 526446-BQT Ananász szeletelő és hámozó 526446-BQT
Az ananász szeletelő és hámozó meghámozza, kiszedi a torzsáját és felszeleteli az ananászt. Az ananászvágó tökéletesen formázott karikákat vág a friss ananászból. Elválasztja a gyümölcshúst a héjtól, így az üresen maradt ananász héját elegáns tálként használhatjuk gyümölcssalátához.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépbe mosható.
Használata:
Vágjuk le az ananász tetejét, helyezzük rá az ananász hámozó és szeletelőt, és forgassuk meg, akárcsak a boros dugóhúzót - egy fordulat egy vágott kereket jelent. Addig forgassuk amíg el nem éri az ananászhéjának az alját. Ami nagyszerű, hogy a készülék alján található vágó résznek köszönhetően előre felvágott ananászt is kaphat. Végül távolítsuk el a vágót. Megjegyzés: - A legjobb az egészben, hogy a szeletelő nagyszerűen működik dinnye, alma vagy más gyümölcsök esetében is.
 
Részletes méretleírás:
- fúró henger átmérője: 3,50 cm
- fúró henger hosszúsága: 18 cm
- fúró henger és a fogantyú hosszúsága: 24 cm
- szeletelő korong átmérője: 9 cm
- tömege: 0,090 kg
 
Kacsasült
 
Hozzávalók:
 1 db 1,5-2,5 kg -os kacsa
 1 alma
 1 narancs
 1 szál rozmaring
- szárnyas fűszerkeverék
- fokhagyma, só, bors
- majoránna
 
Elkészítése:
A kacsának a bőrét több helyen átvágjuk, hogy könnyebben kisüljön a zsírja és így ropogósabb lesz a bőre. Bedörzsöljük alaposan a fűszerekkel, belül is. A hasüregébe tesszük a negyedelt narancsot, az almát (négybe vágva) és a rozmaring szálat. Körülbelül 2 órát hagyjuk állni, hogy jól átjárják a fűszerek. Miután letelt az idő a kacsát kacsasütőbe (öntöttvas, króm-nikkel) tesszük egy beleillő rácsra nem fontos (csináltassunk rácsot, megéri). Hideg sütőbe tesszük és kb. 160 fokon mérsékelt lángon sütjük. Sülés közben időközönként a kacsát a szárnyaira és a combjára fektetjük, hogy a zsír jobban kisüljön. Ahogy a sült barnulni kezd, a forró vízből ¼ litert locsoljunk fokozatosan a sütőbe. Ezzel a szafttal néha öntözzük meg a kacsát is és a víz felét hagyjuk elpárologni. Többször megforgatjuk, locsolgatjuk. Ha úgy látjuk, hogy már eléggé puha, 1 tűt beleszúrva ellenőrizzük, levesszük a tetőt és a tálból kivett pecsenyelével elkevert narancslével locsolgatjuk. Fordítsuk meg többször, míg egyformán pirosra, ropogósra megsül.
   
Egyéb javaslatok:
A rács azért kell alá, mert így nem ázik a pecsenye lében és ropogósabb, pirosabb, gusztusosabb lesz. Burgonya lepénnyel, őszibarack és ananásszal kínáljuk. A kacsahús zsírszegény.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: