Zöldségpároló betét 28 cm 579268-BQT
Fogyasztói ár: 2,850 Ft
A zöldségpároló betét a gombócok gőzöléséhez, párolásához, a zöldségek és egyéb ételek gőzben való főzéséhez való eszköz. Posírozásra, gyenge kötésű húsok vagy halak elkészítéséhez is ajánlott. Anyaga rozsdamentes acél.
Használata: - tegyünk kevés vizet egy 26-28 cm átmérőjű fazékba, és helyezzük bele a betétet. Figyeljünk oda arra, hogy a víz ne lepje el a párolóbetétet. A betétbe pedig tegyük a párolni kívánt zöldségeket, gyümölcsöt vagy húst. Fedővel feddjük le a fazekat, és forraljuk fel a vizet. A megpárolt zöldségeket, gyümölcsöt vagy húst a középen lévő fogantyú segítségével emeljük ki az edényből.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépbe nem mosható.
Összecsukva tároljuk.
Részletes méretleírás:
- átmérő kinyitva: 27,50 cm; - összecsukva: 18 cm
- magasság kinyitva: 5 cm; - függőlegesre állított oldalakkal: 9 cm
- a lábak magassága: 3 cm
- tömege: 0,235 kg
Mennyi idő kell a zöldségeknek párolásához?
Ez mindig attól függ, milyen zöldségről van szó. A párolás során egy villa hegyével ellenőrizhetjük, mennyire puhultak meg a zöldségek. Az időnél az is mérvadó, hogy mekkora darabokban kerül a párolóbetétbe az adott alapanyag.
A megfelelő párolási idők:
- A kelkáposztaleveleknek 10 perc bőven elég.
- A sárgarépának 6-8 perc szükséges.
- A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedve pároljuk, 5-8 percig. Mindkét zöldség kellemetlen szagot áraszt, ha túlfőzzük.
- A zöldbab 5-8 perc alatt párolódik meg.
- A burgonyának, karalábénak, töknek 10-20 perc szükséges.
- A zöldborsónak és a spenótnak 3 perc bőven elegendő.
- A spárgát, a tavasz nagy kedvencét, párolva 8-10 perc alatt készíthetjük el.
- A mini káposztaként elhíresült kelbimbót 8-10 perc alatt pároljuk meg, ennél a zöldségnél is figyeljünk arra, hogy túlfőzve kellemetlen szagot áraszt.
A párolt zöldségeket nem szabad hűteni, fűszerezni viszont nagyon ajánlott! Az ízesítéshez használhatunk olívaolajt, vajat, sót, borsot, frissen aprított zöldfűszereket, ízlés szerint.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: