Összecsukható nyeles szilikon szűrő 10 cm 801341
Származási ország: Törökország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,250 Ft
Az összecsukható nyeles szilikon szűrő rugalmas és tartós szilikonból készül, PBA-mentes műanyaggal kombinálva. A szűrőt nagyon könnyű tárolni, csak össze kell csukni. Nem csak a konyhában használható, - tökéletes a kempingezéshez, lakókocsikhoz, szabadtéri sütés-főzéshez egyaránt.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben is mosható.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 10 cm; - külső: 10,50 cm
- átmérő felső belső: 13 cm; - külső: 14 cm; - nyéllel: 31 cm
- magasság belső: 6,60 cm; - külső: 6,80 cm
- tömeg: 0,100 kg
- űrtartalom: 0,700 liter
Hagyományos székely zakuszka
Hozzávalók (kb. 15 db 375 ml-es üveghez):
10 nagy fej vöröshagyma
10 db szép nagy padlizsán (vinete)
30 db paradicsom
30 db pritaminpaprika (gogos), esetleg ennek megfelelő mennyiségű kaliforniai paprika
1 liter hidegen sajtolt napraforgóolaj, vagy olíva olaj
3-5 db babérlevél, mérettől függően
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
Elkészítése:
A befőzés alapszabályai szerint előkészítjük és csírátlanítjuk a befőttesüvegeket
Parázson, grillező tárcsán, vagy sütőben megsütjük a padlizsánokat. A zakuszka akkor kapja a legteltebb, legfüstösebb ízt, ha a paprikákat is megsütjük - bár ez nagyon munkaigényes (sütést követően hámozni szükséges a forró paprikákat), így elhagyható.
A hagymákat tisztítsuk meg és daráljuk le, majd egy leves szűrőben tegyük félre, hogy lecsepegjen a leve. Le kell darálni a csumájától megtisztított paprikákat, és a héjától megtisztított sült-padlizsánokat is. A paradicsomokat passzírozzuk ki és főzünk sűrű paradicsomlevet.
Amikor minden szükséges hozzávaló sülve-főve, darálva készen áll, akkor egy jó nagy, lekvárfőző fazékban megmelegítünk 1 liter hidegen sajtolt napraforgó, vagy olíva olajt. A darált, lecsepegtetett vöröshagymát szép lassan üvegesre pároljuk benne.
Mehet az edénybe a darált paprika is, majd sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel fűszerezzük. Ha a paprika nyers volt, akkor kell egy kis idő, amíg elfő a leve. Ha a paprikát is megsütöttük, akkor már most mehet a padlizsán és a paradicsomlé is a hagymához, egyébként megvárjuk, hogy a paprika is megsüljön egy kicsit.
Innentől nincs más teendő, mint lassú tűzön kevergetni addig, amíg kellően besűrűsödik. A forrás után körülbelül 3-4 órával éri el azt az állapotot, amikor már kész - ha kicsapódik a főzetből az olaj, ezt jelzi.
A kész, forró zakuszkát az előkészített, csírátlanított üvegekbe töltjük úgy, hogy a tetején még maradjon egy kis hely. Mindegyik üvegbe a zakuszka tetejére töltünk néhány milliméternyi olajt: - ez légmentesen elzárja a levegőtől, így segít tartósítani. A megtöltött üvegek már indulhatnak is a dunsztba pihenni.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: