G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Összecsukható nyeles szilikon szűrő 10 cm 801341

Összecsukható nyeles szilikon szűrő 10 cm 801341
Származási ország: Törökország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,250 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Összecsukható nyeles szilikon szűrő 10 cm 801341 Összecsukható nyeles szilikon szűrő 10 cm 801341 Összecsukható nyeles szilikon szűrő 10 cm 801341
Az összecsukható nyeles szilikon szűrő rugalmas és tartós szilikonból készül, PBA-mentes műanyaggal kombinálva. A szűrőt nagyon könnyű tárolni, csak össze kell csukni. Nem csak a konyhában használható, - tökéletes a kempingezéshez, lakókocsikhoz, szabadtéri sütés-főzéshez egyaránt.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben is mosható.
 
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 10 cm; - külső: 10,50 cm
- átmérő felső belső: 13 cm; - külső: 14 cm; - nyéllel: 31 cm
- magasság belső: 6,60 cm; - külső: 6,80 cm
- tömeg: 0,100 kg
- űrtartalom: 0,700 liter
 
Hagyományos székely zakuszka
 
Hozzávalók (kb. 15 db 375 ml-es üveghez):
  10 nagy fej vöröshagyma
  10 db szép nagy padlizsán (vinete)
  30 db paradicsom
  30 db pritaminpaprika (gogos), esetleg ennek megfelelő mennyiségű kaliforniai paprika
  1 liter hidegen sajtolt napraforgóolaj, vagy olíva olaj
  3-5 db babérlevél, mérettől függően
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
 
Elkészítése:
A befőzés alapszabályai szerint előkészítjük és csírátlanítjuk a befőttesüvegeket
Parázson, grillező tárcsán, vagy sütőben megsütjük a padlizsánokat. A zakuszka akkor kapja a legteltebb, legfüstösebb ízt, ha a paprikákat is megsütjük - bár ez nagyon munkaigényes (sütést követően hámozni szükséges a forró paprikákat), így elhagyható.
A hagymákat tisztítsuk meg és daráljuk le, majd egy leves szűrőben tegyük félre, hogy lecsepegjen a leve. Le kell darálni a csumájától megtisztított paprikákat, és a héjától megtisztított sült-padlizsánokat is. A paradicsomokat passzírozzuk ki és főzünk sűrű paradicsomlevet.
Amikor minden szükséges hozzávaló sülve-főve, darálva készen áll, akkor egy jó nagy, lekvárfőző fazékban megmelegítünk 1 liter hidegen sajtolt napraforgó, vagy olíva olajt. A darált, lecsepegtetett vöröshagymát szép lassan üvegesre pároljuk benne.
Mehet az edénybe a darált paprika is, majd sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel fűszerezzük. Ha a paprika nyers volt, akkor kell egy kis idő, amíg elfő a leve. Ha a paprikát is megsütöttük, akkor már most mehet a padlizsán és a paradicsomlé is a hagymához, egyébként megvárjuk, hogy a paprika is megsüljön egy kicsit.
Innentől nincs más teendő, mint lassú tűzön kevergetni addig, amíg kellően besűrűsödik. A forrás után körülbelül 3-4 órával éri el azt az állapotot, amikor már kész - ha kicsapódik a főzetből az olaj, ezt jelzi.
A kész, forró zakuszkát az előkészített, csírátlanított üvegekbe töltjük úgy, hogy a tetején még maradjon egy kis hely. Mindegyik üvegbe a zakuszka tetejére töltünk néhány milliméternyi olajt: - ez légmentesen elzárja a levegőtől, így segít tartósítani. A megtöltött üvegek már indulhatnak is a dunsztba pihenni.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: