Ovális rozsdamentes kínáló tálca 41×27 cm 811233-DOM
Fogyasztói ár: 2,650 Ft
Az ovális rozsdamentes kínáló tálca 41×27 cm anyaga krómacél. Az előételes tálca olyan konyhai és vendéglátó ipari kiegészítő, amely elegánsan hozza el otthonába a fényűzés egy csipetnyi hangulatát. A rozsdamentes ovális tálca, a cukrászdák, kávézók, és vendéglátóegységek elengedhetetlen tartozéka is. Hidegtálak, habos sütemények, szendvicsek vagy italok tálalásához, esetleg sült, sós vagy édes tekercsek kínálásához kialakított termék.
Tisztítása: - Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben is mosható.
Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó belső: 30 cm; - alsó külső: 31 cm
- hosszúság felső belső: 38 cm; - felső külső: 38,80 cm
- szélesség alsó belső: 20 cm; - alsó külső: 21 cm
- szélesség felső belső: 26 cm; - felső külső: 27 cm
- magasság belső: 2,50 cm; - külső: 2,70 cm
- tömeg: 0,295 kg
Erdélyi töltőt káposzta
Hozzávalók:
3-4 fej savanyú káposzta
1 kg sertés lapocka
1 kg sertés comb (a comb száraz hús ezért zsírszalonnát daráljunk, hozza, hogy szaftos legyen a töltelék) darálva.
0,50 kg füstölt karaj vagy tarja, esetleg császárhús
1 kg csülök (lehet füstölt is, annak aki szereti a füstöltet)
20 dkg kenyér szalonna
20 dkg rizs
- só, bors, ízlés szerint (vigyázzunk, mert a káposzta is sós) és nagyon kevés pirospaprika
- csombor, kapor
Elkészítése:
- a rizst 15 -20 percig vízben áztatjuk, majd hozzáöntjük a húshoz. Sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk, de csak diszkréten, nem fontos, hogy piros legyen, majd jól összekeverjük (összegyúrjuk). Ha nagyon száraznak talajuk öntsünk, hozza vizet vagy káposztalevet (ezzel finomabb lesz). Ezután a fejes káposztáról óvatosan lefejtjük a leveleket és ebbe töltjük a húst, lazán, mert a rizs megdagad.
A fazék aljára lefejtett káposzta leveleket teszünk nem sokat csak annyit, hogy az edény alját betakarja. A megmaradt fejes káposztákat felvágjuk káposztagyaluval vagy késsel mintha vagdalt káposztát akarnánk készíteni, majd a vágott káposztát kettéosztjuk, felét a már elrendezett káposzta levelekre tesszük a négybe vágott szalonnával és elrendezetten ráhelyezzük a töltelékek felét. Akkor betesszük a csülköt és a tölteléket másik felével körberakva beágyazzuk. A tetejére tesszük a füstölt húst, és bőven megszórjuk csomborral és kaporral, végül rátesszük a vágott káposzta másik felét, teljesen feltöltjük vízzel, míg ellepi a káposztát úgy egy ujjnyira (ha nem nagyon sós a káposztalé, akkor fele víz fele káposztalé így az igazi). Körülbelül 3-5 óra alatt lassú tűznél készre főzzük (sütőben, kemencében lassú tűzőn az igazi).
Tanácsok:
Ebből a mennyiségből nagyon sok lesz.
A csombort, Borsika fűvel lehet helyettesíteni. Hihihi!
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: