Szilikon szív tortaforma 26×26 cm 501429-BQT
Fogyasztói ár: 3,990 Ft
A szilikon szív tortaforma 26×26 cm 501429-BQT egy sekély, szív alakú sütőedény, amely a torták, tortalapok, piték és lepények készítésére használható. A szilikon szív tortaforma alkalmas szinte minden sütemény elkészítésére. Anyaga 0,50 mm vastag szilikon. Gáz, villany és fatüzelésű kályha sütőjében egyaránt használható, mikrohullámú sütőbe tehető. Hőálló tartománya mínusz 40 és plusz 230 Celsius fok közötti.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben is mosható.
Figyelem!
A szilikon tortaformát üresen nem szabad felhevíteni. A forró tortaforma csak hőálló kesztyűvel, vastag konyharuhával fogható meg, mert a felhevült szikikon felület, égési sérülést okoz. Sütés után csak hőálló felületre helyezhető. Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható. Nem gyermekjáték! - A gyermekek elől elzárandó.
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 23,80 cm; - külső: 26 cm
- szélesség belső: 24 cm; - külső: 26 cm
- magasság belső: 5,80 cm; - külső: 6 cm
- tömeg: 0,170 kg
- űrtartalom: 2,50 liter
Diókrémes marcipános torta
Hozzávalók:
A piskótához:
6 db nagyobb méretű tojás
6 evőkanál nyírfacukor
5 evőkanál rizsliszt
1,50 evőkanál kakaópor
1 evőkanál keményítő
1,50 mokkáskanál sütőpor
- csipet só
A diókrémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl rizstej
150-180 g darált dió
50 g margarin
- ízlés szerint folyékony édesítő + nyírfacukor
A tetejére:
125 g marcipán
125 g margarin
125 g porcukor
- vékony réteg jégzselé
- díszítő elemek
Elkészítése:
Készítünk egy 4 tojásos és egy 2 tojásos kakaós piskótát.
4 db tojást szétválasztunk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 4 evőkanál édesítővel habosra keverjük, hozzáadunk 1 csapott evőkanál kakaóport, 3,5 evőkanál lisztet, 1 csapott evőkanál keményítőt, 1 csapott mokkáskanál sütőport és gépi habverővel jól összekeverjük. Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a lisztes keverékbe a felvert tojásfehérjét. Kizsírozott szilikon formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 25 perc). Ha megsült néhány percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt áttesszük egy deszkára és keresztben kettévágjuk. Ugyanígy elkészítjük a 2 tojásos piskótát is 1,5 evőkanál rizsliszttel, 1/2 evőkanál kakaóporral, 2 evőkanál édesítővel, 1/2 csapott evőkanál keményítővel, 1/2 mokkáskanál sütőporral. (Nekem ehhez a piskótához már nem maradt elég kakaóporom, ezért egy kicsit halványabb lett, mint a 4 tojásos). A dióbelet megdaráljuk. A pudingporokat egy kevés rizstejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is. Ízlés szerint édesítjük. Állandóan kevergetve felforraljuk és forrástól számított 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a margarint. Hozzáadjuk a darált diót és langyosra hűtjük. Közben megkóstoljuk, és ha szükséges még adunk hozzá édesítőt. A diókrémet három részre osztjuk. Az alsó piskóta lapot megkenjük a krém egyharmadával, majd rátesszük a második lapot, amit megkenünk a krém második harmadával. Az utolsó tortalappal befedjük. Enyhén lenyomkodjuk, majd a maradék krémmel körbe kenjük a torta oldalát. A szobahőmérsékletű lágy margarint és a porcukrot gépi habverővel összekeverjük és bevonjuk vele a torta tetejét. A marcipánt keményítővel hintett munkalapon akkorára nyújtjuk, mint a tortaostyánk, majd ráhelyezzük a torta tetejére. A marcipánt megkenjük a jégzselével és rásimítjuk a tortaostyát. Kicsit lesúlyozzuk (én egy kisebb tálcát tettem rá) és hűtőszekrényben hagyjuk pár órát. Mikor az ostya teljesen rátapadt a marcipánra akkor kivesszük és befejezzük a díszítést. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: