G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás

Öntöttvas húsvasaló kerek 18 cm 577582-ITL

Öntöttvas húsvasaló kerek 18 cm 577582-ITL
Gyártó: ITÁLIA KONYHASTÚDIÓ
Származási ország: P.R.C.
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 4,990 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Öntöttvas húsvasaló kerek 18 cm 577582-ITL Öntöttvas húsvasaló kerek 18 cm 577582-ITL
Az öntöttvas húsvasaló kerek 18 cm anyaga vasöntéssel előállított ötvözet mely szenet, szilíciumot, mangánt, foszfort, ként és más összetevőket tartalmaz. A fogantyúja (markolata) fából készült. Gáz és fatüzelésű kályhán egyaránt felhevíthető, szabadtéri parázsra is rátehető.
Az öntöttvas húsvasaló használata:
A húsvasalót kenje be kevés olajjal, hogy a tisztítása használat után egyszerűbb legyen. Helyezze a húsvasalót a grillen, serpenyőben vagy tepsiben sülő hússzeletre, és hagyja rajta pár percig. A fa nyélnek köszönhetően a nyél nem forrósodik fel, de sütőkesztyű használata javasolt. A húsvasalót bel és kültéri sütögetésnél egyaránt használhatjuk. Segítségével a húsok egyenletesebben és könnyebben átsülnek. A zsírosabb húsokból a nyomás hatására a zsír kipréselődik. Minden húsféléhez használható, akár halhoz, húspogácsához és szalonnához is. A recés felület a serpenyőben vagy tepsiben sütött húsoknak grillezett hatást kölcsönöz.
Figyelem! -  A forró húsvasaló csak a fogantyújától, lehetőleg hőálló kesztyűvel, konyharuhával fogható meg, mert a felhevült fémfelület égési sérülést okozhat. Használat után csak hőálló felületre helyezhető. Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható. Nem gyermekjáték! - A gyermekek elől elzárandó.
 
Részletes méretleírás:
- átmérő: 18 cm
- szélesség: - maximum 13 cm; - minimum: 8,5 cm
- magasság: - lap vastagság: 0,80 cm; - fogantyúval: 7,50 cm
- húsvasaló lap és fogantyú közötti távolság:4 cm
- tömeg: 1,085 kg
 
Flekken
 
Nálunk, mint erdélyi specialitás ismert, s azon is lehet vitatkozni, hogy a német-szász „Flecken”, (ilyen szó van a német nyelv gasztronómiai kifejezései között) vagy a román „fleca” (ilyen szóval viszont még nem találkoztam a román nyelv gasztronómiai kifejezései között) az eredete ennek az erdélyi-magyar rostélyon sültnek, vagy ismertebb nevén flekken (rostonsültnek). Sütik a flekkent sertéshúsból és marhahúsból is. Vannak akik flekkennek kizárólag a sertéshúst, abból is a tarját (ez az igazi) ismerik el az igazinak. Emellett azonban a marhahús is nagyon jó így rostonsültnek, mégpedig a vesepecsenye éppen úgy, mint egyéb sütésre alkalmas marhatagok, de különösen a felsál (a marhahúst csak érlelve és pácolva szabad roston sütni). Az így való sütés lényege, hogy a közepes vastagságúra vágott szeletek a rácson a parázs fölött gyorsan sülnek, mégpedig mind a két oldalon, nem több mint negyedórányi idő alatt. Ha nincs lehetőség parázs fölötti sütésre, bármelyik öntöttvas szeletsütő vagy grillező tárcsa is kivalló e célra, főleg ha bordázott is.  Ebből következik, hogy forgató eszköz is kell hozzá, ami akár villa is lehet (kétágú, hegyes végén szúrásra, a másik lapos végén a szeletek fölemelésére alkalmas segédeszköz), akár ollós fogó. Külön vitakérdés, hogy lehet-e előre fűszerezni a sütendő szeleteket. Vannak, akik így cselekszenek, s fűszerezésre ízlés szerint mustárt, fűszernövényeket (majoránna, kakukkfű stb.) vagy hagymaféléket használnak. A másik fel fogás szerint szigorúan tilos bármilyen fűszert használni, és sütni csak a sózott szeleteket szabad mindenféle fűszert csak a sült szeletek mellé szabad adni a fogyasztáshoz: - erős paprikás levet, mustárt, vágott nyers hagymát, ketchupit vagy egyéb mártást. Az utóbbiaknak van igazuk, mert a parázs fölött, rostélyon sült hús íze-illata csak akkor érvényesül különösképpen, ha ezt semmiféle fűszer nem zavarja. Ilyeneket csak a sütés után lehet hozzáadni. De ajánlható az erdélyi (székely) szokás is, hogy a hússzeleteket sütés előtt két-három órával sózzák, borsozzák és bekenik tört fokhagymával sütés közben vörös borral vagy sörrel locsolják. Kenyérrel vagy sült krumplival, Lilla hagymával vagy muzzsdéval fogyasztják. (muzzsdé = tört fokhagyma, só, pici ecet, pici víz olíva olajba majonéznek kikeverve).

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: