Morzsafogó tálca és kenyérszeletelő 43,50×30,50 cm 208028-N-GYL
Gyártó: GYAPAY LÁSZLÓ FAFARAGÓ MESTER
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 10,990 Ft
A morzsafogó tálca és kenyérszeletelő 43,50×30,50 cm, más néven kenyérvágó deszka, a kenyér, a péktermékek és a sütemények szeletelésére való eszköz, amivel megakadályozhatjuk a morzsák szanaszét terülését, a kések élének tompulását. A morzsafogó tálca és kenyérszeletelő két különálló részből tevődik össze. Egy alacsony-falu fatálcából és egy szabályosan beleilleszkedő farácsból. Az anyaguk első osztályú szárított tölgyfa. Magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darabok, ezért két azonos formátumú termék között kevés (minimális) méret különbség előfordulhat. A kenyérvágó deszka morzsafogó tálcával a gyártás utolsó fázisában méhviasszal van átitatva (impregnálva). Ennek az eljárásnak köszönhetően a nedvesség és szennyeződés ellen kap védelmet.
Használata: - A kenyér vagy péktermékek szeletelése után, egyszerűen emeljük fel a farácsot, és ürítsük ki a morzsákat a tálcából.
Figyelem! - Mosogatógépbe nem rakható!
Tisztítása: - Hagyományos módon, nedves ruhával tisztára törüljük. Félévente egyszer olívaolajjal vékonyan kenjük be. Ezzel az eljárással megnöveljük a tartósságát.
Figyelem! - Kenyér és péktermékek szeletelésére gyártott termék. Csak kenyérszeletelő késsel, vagy bármilyen hosszabb konyhai késsel, ami átéri, a kenyeret vághatunk rajta. Csontok feldarabolására vagy húsok felszeletelésére nem alkalmas, hentesbárddal vagy baltával nem vághatunk rajta. A legnagyobb ellensége a dohos, nedves helység, ezért száraz helyen kell tartani.
Részletes méretleírás:
Morzsafogó tálca:
- hosszúság belső: 38,50 cm; - külső: 43,50 cm
- szélesség belső: 25,50 cm; - külső: 30,50 cm
- magasság belső: 3 cm; - külső: 4,80 cm
- tömeg: 1,45 kg
Kenyérszeletelő rács:
- hosszúság: 39,70 cm
- szélesség: 26,70 cm
- magasság: 1,80 cm
- tömeg: 0,475 kg
Krumplis házikenyér
Hozzávalók:
30-40 dkg főtt, áttört burgonya
1 kg finomliszt
3 dkg só
4 dkg élesztő
5-6 dl víz
1 dl olaj
1 evőkanál cukor
1 evőkanál tejpor
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. A puhára főzött burgonyát meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni, és utána a langyos átszitált liszttel egy nagyobb méretű tálban összedolgozzuk. Az élesztőt 1 dl vízzel, a cukorral és a tejporral összekeverjük és kelni hagyjuk 10-15 percig. Ezután ráöntjük a burgonyás lisztre és összedolgozzuk a megkelt élesztővel. Vízben feloldjuk a sót, fokozatosan hozzáöntjük a liszthez és megkezdjük a dagasztást. A dagasztás végén a tésztába beledolgozzuk az olajt. Akkor lesz jó a tészta, ha kezünkről és az edény oldaláról könnyen elválik, és az állománya közepesen kemény. A tésztából cipót formázunk, a tetejét meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, közepesen meleg helyre tesszük, és 3 órát kelesztjük. Ez után ismét átgyúrjuk, tetszés szerint formázzuk, tepsibe helyezzük, majd 60 percig pihentetjük. Ez után tojással megkenjük, 3-4 helyen késsel bevágjuk és közepes erősségű tűzön 50-60 percig lassan sütjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: