Diódaráló 2 betétes Fe
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Egy jó minőségű diódaráló kincset ér a konyhában. Diódaráló 2 betétes Fe vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A diódaráló anyag összetétel festett vas, hajtókar fogantyú markolat műanyag. Rögzíthetősége: csavarral. A diódaráló alkalmas csonthéjú gyümölcsök úgymint dió, mogyoró, sajtok, zöldségek darálására és zsemlemorzsa készítésére.
Méretek: - magasság: - 23 cm
- átmérő: - 8,5 cm (dob átmérő)
- hosszúság: - 8,2 cm (dob hosszúság)
- garat méret: - 6,5 cm (hosszúság), - 5,5 cm (szélesség), - 3,5 cm (magasság)
- hajtókar hosszúság: - 11,5 cm
- tömeg: - 0,80 kg
- 2 (kettő) db daráló betét
Daráló betétek méretei: - hosszúság: - 8 cm
- átmérő: - 7,2 cm
Diós brownie
Hozzávalók:
- 20 dkg csokoládé
- 12,5 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukor
- 1 nagy marék dióbél
- 4 tojás
Elkészítése:
A csokoládét és vajat kockára vágjuk, és vízgőz felett felolvasztjuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a cukrot és alaposan elkeverjük. A tojásokat egyenként a csokoládés krémhez keverjük, majd a lisztet is kanalanként belekeverjük. A dióbelet durvára, darabosra vágjuk, és ezt is elvegyítjük a masszában. Egy sütőtálat kikenünk diányi vajjal, beleöntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Miután kihűlt kivesszük az osztó rácsot és tálalhatjuk is.
Megjegyzés:
Nem baj, ha nem sül át teljesen a belseje, a Browniéban pont ez a krémes belső a jó!
Diós bejgli
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg sima liszt
- 25 dkg margarin
- 1 tojás
- 2 tojás sárgája
- 1 dl tej
- 3 evőkanálnyi cukor
- 2 dkg élesztő
A töltelékhez:
- 70 dkg darált dió
- 36 dkg cukor
- 3,3 dl víz
- reszelt citromhéj
- szegfűszeg
- mazsola
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanálnyi baracklekvár
A vízből és a cukorból - a citromhéjjal és a szegfűszeggel - főzzünk szirupot. Ha kész, keverjük el benne a diónyi vajat, és vegyük ki belőle a szegfűszeget. A dióhoz adjuk hozzá a mazsolát, öntsünk rá a forró szirupot, dolgozzuk össze a masszát (tegyük bele a baracklekvárt is) és hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral futassuk fel. Az átszitált lisztet dolgozzuk össze az elmorzsolt margarinnal, az elhabart tojásokkal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. A tésztát (pihentetni nem kell) osszuk 4 (négy) egyenlő részre, s az egyes cipókat nyújtsuk téglalap alakúra (kb. A/4-es méretűre).
A kihűlt (és ugyancsak kiadagolt) tölteléket kenjük egyenletesen a tésztalapokra. (Arra vigyázzunk, hogy a lap egyik hosszanti oldalán maradjon szabadon annyi tészta, amennyivel a tekercset majd le tudjuk ragasztani). a rövidebb oldalain kicsit hajtsuk vissza a tésztát, majd - a szabadon hagyottal szemközti oldalról kezdve - tekerjük fel. A bejgliket fektessük tepsibe (ne túl szorosan, mert nőni fog!), kenjük meg vékonyan az elhabart tojással, majd egy órára tegyük hideg helyre. Mielőtt a sütőbe kerül, több helyen szúrjuk át teljesen a tekercseket, hogy a képződő gőzök ne feszítsék majd szét.
A sütőt melegítsük 200 Celsius-fokra, tegyük bele a bejglit, s (ezt a hőmérsékletet tartva) 35-40 perc alatt süssük meg. A szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Diócska recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 margarin
- 10 dkg (darált) dió
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 2 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- 16 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál rum (ez elhagyható)
Olyan sütőforma, amely dióalakú.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük. Először a margarint és a cukrot keverjük fehéredésig, majd a többi hozzávalót is dolgozzuk bele. Az elkészült tésztát töltsük habzsákba és nyomjunk a formába belőle (körülbelül a forma háromnegyedéig töltsük meg).
Amíg sülnek a diócskák (előmelegített légkeveréses sütőben, 180 fokon, kb. 25-30 perc) addig keverjük ki robotgéppel a krémet (jó habosra).
Amikor a diócskák kihűltek, akkor a fenti krémmel ragasszuk össze és forgassuk porcukorba. Egy picit lehet, hogy macerásnak tűnik, de megéri, mert nagyon fonom.
Diós kosárkaforma
Hozzávalók:
- a tésztához: 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 25 dkg margarin
- a töltelékhez: 40 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 10 dkg savanykás lekvár
- a tetejére: 20 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojás sárgákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett a gyúró deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és alaposan kivajazott, 5-6 cm-es átmérőjű kis kosárkaformákat kibéleljük vele. Minden kosárkába egy-egy kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel. Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk.
A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket, és gőz felett megolvasztott csokoládét csorgatunk a tetejükre.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: