Merőkanál zománcozott KP – 1/10 D – JAN
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
edenyek.hu zománcozott merőkanál eladás, vásárlás. A zománcozott merőkanál anyag összetétel 1 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, alakra préselve, nyéllel ellátva, amely hegesztéssel rögzítődik a merítő részhez, majd duplán zománcozva.
Méretek: - átmérő: - 10 cm
- hosszúság: - 27 cm (nyél hossz)
Kacsahúsleves
Hozzávalók:
- 2-3 nagyobb (nem túl zsíros) kacsa farhát
- 1 fél zeller
- 2 közepes vöröshagyma
- egy kisebb karalábé
- 4-6 szál petrezselyemgyökér
- 6-8 közepes sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- egy egész zöldpaprika
- kettő paradicsom (elhagyható)
- 10-15 szem apró (a diónál picit nagyobb nem szétfövő) krumpli
- 1,5 csokor petrezselyemzöld
- zeller zöld, esetleg karalábélevél
- 15-20 szem egész fekete bors
- só, ízlés szerint
(Levesbetét: tetszés szerint cérnametélt, csigatészta, máj- vagy húsgombóc)
Elkészítés:
A kacsa farhátakat az edény aljára helyezzük 2-3 darabban, majd jöhet rá a nagyobb darabra vágott zöldség a tetejére tesszük a zöld fűszerekből kötött csomagot, mehet bele a bors, só. Felöntjük hideg vízzel, felforraljuk, és lassú tűzön gyöngyözve főzzük, amíg a hús egészen puha lesz. (Forrástól számított kb. 45-50 perc.) Közben el lehet elkészíteni a levesbetétet.
Megjegyzés:
Az ízesítésre használt zöldséget ne darabolyuk, hogy könnyen kivehessük a már kész levesből (hagyma, fokhagyma).
Bableves csülökkel és kolbásszal
Hozzávalók (kb. hat adag)
- 25 dkg szárazbab (tarka vagy fehér)
- 20 dkg füstölt csülök (csontozott)
- 15 dkg füstölt kolbász, karikázva
- 4 szál sárgarépa, karikára vágva
- 2 szál petrezselyemgyökér, karikára vágva
- 2 db nagyobb krumpli, közepes kockára vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, ízlés szerint
- 4 evőkanál olaj
- 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
- 1 kötés aprított petrezselyem
- 1 - 3 petrezselyem
- 4 babérlevél
- tejföl
- 2 evőkanál liszt (elhagyható)
Elkészítése:
A babot legalább 7-8 órára hideg vízben áztatjuk.
Egy magas fazékba főni tesszük a mosott, darabolt csülköt, a tisztított hagymát, egy összekötözött petrezselyem csomagot, fokhagymát, babérlevelet, borsot annyi vízben, hogy ellepje, még ne sózzuk! (A csülök elég ízt adhat, várjuk meg, míg megfő.)
Kb. egy-másfél óra elteltével jöhet az áztatott bab, közben a vizet folyamatosan pótoljuk, ha elfőtt volna.
Fél óra múlva tegyük bele a répákat, 20 perc múlva a krumpli kockákat és a karikára vágott kolbászt. Ekkor jöhet a fűszerpaprika, attól függően, mennyi színt engedett magából a kolbász.
Ha minden hozzávaló megpuhult, akkor elkészült a levesünk, és vegyük ki belőle a hagymát és a petrezselyem csomót.
Tetszés szerint besűríthetjük lisztből, zúzott fokhagymából, pirospaprikából és olajból készült rántással, vagy főzhetünk bele pár marék csipetkét.
Aki savanyúan szereti, tegyen hozzá pár evőkanál ecetet a krumplival és kolbásszal együtt a fazékba.
Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel levesünket, de a legfontosabb, hogy az asztalon legyen nagyon-nagyon sok tejföl!
Brokkoli krémleves
Hozzávalók:
- 40 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli
- 1 kis pohár tejföl
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
- 2 húsleveskocka
- csipetnyi őrölt bors
Elkészítése:
A brokkolit felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi (a friss brokkolit megtisztítjuk, feldaraboljuk előtte), és fedő alatt, takaréklángon puhára főzzük. Kiszedjük a brokkolikat a vízből, néhány darabot félreteszünk, a többit turmixszoljuk, összetörjük. A fazékba visszaöntve a főzővízzel 1 liternyire hígítjuk, a húsleveskockákkal meg egy csipetnyi őrölt borssal ízesítjük, és jól összeforraljuk. A lisztet a tejföllel simára keverjük és besűrítjük a levest, a darabos brokkolit visszarakjuk a levesbe, és átforrósítjuk. Nem baj az sem, ha tejföldarabkák maradnak a levesben, az íz élményt nem rontja. (Ha habosítót használunk, akkor nem fordulhat elő, hogy csomós maradjon bármi is.) Megjegyzés: - az összes brokkolit is pépesíthetjük, de akkor kínáljunk mellé külön tálkában kis kockákra vágott, olajban vagy vajban ropogósra sütött kenyérkockát is!
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: