Kenyérpirító nyílt lángra
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,250 Ft
Egy jó minőségű kenyérpirító nyílt lángra kincset ér a bográcsozásnál, a táborozásnál. A kenyérpirító anyaga 1 mm vastag vaslemez, vas drótháló, alakra szabva, préselve, pont hegesztve és vas nyéllel ellátva. Csak nyílt lángon, vagy parázson használható.
Méretek: - hosszúság: - 20 cm; - a nyél hosszúsága: - 29 cm
- szélesség: - 20 cm
- tömeg: - 0,60 kg
Kenyérpirítás
A pirítós olyan kenyér, amit megbarnítanak azáltal, hogy sugárzó hőnek teszik ki. A pirítástól a kenyér meg is keményedik egy kicsit és könnyebben elbírja a rátéteket (például könnyebb megkenni).
A kenyér pirítását körültekintően kell végezni, nehogy odaégjen. A kenyeret nem szabad túl vékonyra vágni, és miután elkészült, azonnal le kell venni, különben elszenesedik. Az elszenesedett részt késsel le kell kaparni a kenyérről. (egyes kutatások szerint az elszenesedett rész elfogyasztása növeli a rákbetegség kockázatát).
A pirítóst általában zsírral, vajjal vagy margarinnal megkenve fogyasztják. Az angolok szívesen tesznek rá lekvárt vagy marmelád-át (gyümölcskocsonya) is. Szendvics készítésére is alkalmas.
Egy régi francia vicc szerint az angolok azért találták fel a pirítóst, mert ez volt az egyetlen módszer, hogy képesek legyenek megkenni egy kenyeret az angliai időjárás mellett.
Petrezselymes-fokhagymás pirítós
Hozzávalók 4 főre
- 1 szikkadt bagett vagy zsúrkenyér
- 8 dkg puha vaj
- 1 ek olívaolaj
- 4-5 gerezd friss fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg sajt
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A pirítós készítése rendkívül egyszerű: a puha vajhoz keverjük az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát és a petrezselyemzöldet, majd sózzuk, borsozzuk.
A bagettet felszeleteljük, megpirítjuk és megkenjük a petrezselymes-fokhagymás vajjal.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: