G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Kacsasütő zománcozott 10 literes 741380-BB

Kacsasütő zománcozott 10 literes 741380-BB
Gyártó: BARA-BARA
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 13,450 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Kacsasütő zománcozott 10 literes 741380-BB Kacsasütő zománcozott 10 literes 741380-BB Kacsasütő zománcozott 10 literes 741380-BB
A Kacsasütő zománcozott 10 literes 741380-BB két anyaga 0,50 mm vastag vaslemez duplán zománcozva. Két részből tevődik össze. Időálló, könnyen tisztítható, mosogatógépbe rakható. Mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjébe és kemencébe használható. Bárminemű finomság úgymint a kacsa, pulyka, liba, csülök, borda elkészítésére ajánlott. Rakott és töltött ételek is készíthetők benne.
 
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 36 cm; - külső: 39,50 cm
- szélesség belső: 26 cm; - külső: 30 cm
- magasság fedő nélkül: 11 cm; - fedővel: 17 cm; - füllel: 19 cm
- tömeg fedővel: 1,590 kg; - fedő nélkül: 0,885 kg
- űrtartalom fedő nélkül: 7 liter; - fedővel: 10 liter
 
Libasült
 
Hozzávalók:
 1 db 3-3,20 kg-os pecsenyeliba
 4 db szép alma
 - só, ízlés szerint
 - majoránna
 - őrölt fekete bors
 
Elkészítése:
Az egész tisztított libát megmossuk, leszárítjuk. A külső szárnycsontokat levágjuk. Az egész libát a fűszerekkel kívül-belül bedörzsöljük. Az almákat félbevágjuk, a magházukat kivesszük és a liba belsejébe nyomjuk. Sütő tepsibe téve 2 (kettő) ujjnyi vizet öntünk alá és 180 fokos sütőben kb. két és fél órát sütjük. 20 (húsz) perc sütés után a bőrét húsvillával megböködjük, 1 (egy) óra sülés után a hasára fordítva tovább sütjük, amíg a bőre pirosodni nem kezd, majd visszafordítva a hasa bőrét is piros, ropogósra sütjük.
Kivesszük a sült libát a kisült libazsírból és melegen tartjuk. A libazsírt leöntjük a tepsiből addig, amíg a sötét szaftos részt el nem érjük. Ezt félretesszük, a megmaradt barna szaftos részen kevés vajat elmorzsolunk, liszttel megszórjuk, jól elkeverjük, forró levessel felengedjük, felforraljuk és átszűrjük.
Tálaláskor a megsült libát nyolc darabra vágjuk. Adagonként 2 (kettő) db-ot teszünk a tányérra, vagy pedig tálra tálalva az egész felvágott libát úgy, hogy minden darabra jusson egy sült-alma-gerezd is.
Az elkészített mártást külön adjuk hozzá, narancs-vagy citromlével ízesítve.
Burgonyával, párolt káposztával tálaljuk, nagyon finom hagymás tört burgonyával is.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: