Hentesbárd rozsdamentes 205515 ITL
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Egy jó minőségű hentesbárd kincset ér ha darabolni kell sütés-főzés előtt a konyhában vagy disznóvágáskor. Kiváló minőségű! Anyaga rozsdamentes acél vagyis INOX.
Méretek: - hosszúság nyéllel: - 39 cm; - nyél nélkül: - 21 cm
- szélesség alsó: - 10 cm
- vastagság: - 3 mm
- tömeg: - 0,615 kg
Sült oldalas 4 (négy fő részére)
Hozzávalók:
- 1,50 kg sertésoldalas
- 4 fej hagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- köménymag, ízlés szerint
- só
- bors
- 6 – 8 evőkanál olíva olaj
- 1 - 2 deciliter száraz fehérbor
Elkészítése:
A húst megmossuk, és nyolc darabba vágjuk. Egy hússütő (magas falu) tepsibe tesszük, alája öntünk hat - nyolc evőkanálnyi olíva olajt, a fehérbort, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk köménymaggal. A hagymákat megtisztítjuk, nyolcba vágjuk, és a hús mellé tesszük. Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket is és azokat is a tepsibe tesszük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tepsit alufóliával lefedjük, és 45 percig sütjük a húsokat.
A 45 perc letelte után leszedjük a fóliát és addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul, közben megnézzük, hogy kell-e alá önteni egy kis vizet (bort). Amikor a felső oldaluk megpirult, megfordítjuk a húsokat és körülbelül további 15 perc alatt ropogósra sütjük a másik oldalukat is. Krumplipürével, mustárral, savanyúsággal tálaljuk.
Bográcsos pusztapörkölt
Hozzávalók:
- 3 kg csülökhús kis darabokra vágva
- 8 dkg zsír
- 30 dkg hagyma
- 2 dkg fokhagyma
- 4 g köménymag
- 3 dkg fűszerpaprika
- 5 dkg só
- fél kg zöldpaprika
- 40 dkg paradicsom
- fél liter száraz vörösbor.
Elkészítése:
A zsíron üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk a paprikával és beleforgatjuk a megmosott húst. Sózzuk, majd köménnyel és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Kissé megpirítjuk, majd kevés borral leöntjük. Lefedve lassan pároljuk. Ha kell, egy kis vizet is öntünk rá. Mielőtt a hús megpuhulna, beletesszük a megmosott, csíkokra vágott paradicsomot és paprikát. Arra folyamatosan ügyelünk, hogy csak alig legyen lé a húson. Köretként sós burgonyát, pirított burgonyát, vagy pásztortarhonyát kínálunk mellé.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: