Merőkanál-tálalóbográcshoz és szószhoz KP – 19/6 – CH
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 1,850 Ft
Merőkanál-tálalóbográcshoz és szószhoz KP - 19/6 - CH eladás, értékesítés, vásárlás és a legjobb választás az Edények.hu webáruházából. A merőkanál alakja egy félbevágott üreges gömb. A merőkanál anyag összetétel 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél. Szószok, mártások, tálaló bográcsok, stb. nélkülözhetetlen tartozéka.
Méretek: - átmérő felső: - 6 cm
- magasság kanál: - 2 cm
- hosszúság: - nyél hossz: - 15,5 cm; - teljes hossz: - 19 cm
- tömeg: - 0,060 kg
- űrtartalom: - 0,0565 liter (5,65 centiliter)
Bográcsos pusztapörkölt
Hozzávalók:
- 500 g sertéslapocka
- 50 g vöröshagyma
- 50 g sertés zsír vagy szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 g pirospaprika
- só ízlés szerint
- törött bors, ízlés szerint
- majoránna, ízlés szerint
- 500 g burgonya
- 2 dl fehér bor
- 150 g paradicsom
- 150 g zöldpaprika
Elkészítése:
A hozzávalók közt itt elsőnek a magyar pásztorok hagyományos ma is kapható és használatos főzőalkalmatosságát, a bográcsot kell említenünk. A szabad tűz fölé akasztható, félgömb alakú vasedényben kell a pusztapörköltet készíteni főként azért, mert a szabad tűz utánozhatatlanul finom ízt ad a benne fövő ételnek! A húst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A bográcsban zsírt olvasztunk, az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk benne. Beletesszük a pirospaprikát, a húst, a hagymát és a többi fűszert, majd kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, amíg a hús puhulni kezd. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, és készre főzzük.
Worchester-szósz
Hozzávalók:
- 4 evőkanál liszt
- zsír
- só
- 5 dkg kurkuma gyökér
- 2 dkg őrölt fehér bors
- 2 dkg őrölt koriander
- 1 dkg őrölt szegfűbors
- 1 dkg mustárliszt
- 1 dkg őrölt köménymag
- 1 dkg pirospaprika
- csipet cukor
- 1/2 citrom leve
Elkészítése:
A lisztből és a zsírból rántást készítünk. Vízzel felöntjük és megsózzuk (ha van csont lé, azzal öntsük fel.) Hozzáadjuk a maradék fűszereket, és 10 percig együtt forraljuk. Átszűrjük, citromlével ízesítjük, kevés cukrot teszünk bele.
Sűríthetjük, vagy ízesíthetjük paradicsompürével, szójával és sokféle más fűszerrel (pl. cukor, só, citrom, szegfűbors, szegfűszeg, babérlevél, chili, fokhagyma, szerecsendió, koriander, mogyoróhagyma, tamarind gyümölcs, rum, sherry). Attól függően, mihez tálaljuk. A legkülönbözőbb levesek, mártások ízesítésére, fűszerezésre, asztali fűszerként használatos. Ha nincs kurkumagyökerünk, gyömbérrel helyettesíthetjük. Nem ugyanaz, de sebaj. Fehér mustármagot használjunk, ha nincs mustármag lisztünk, a magokból bot mixerrel csináljunk lisztet. a bors, és a köménymag is jobb, ha frissen őröljük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: